NUFFNANG

FOLLOW ME

Mandi ais 5.30 pagi!

Sunday, October 28, 2012 0 Comments A+ a-

Salam..
Hari ini rasa sngt penat. Dengan sakit kepala sebab tidur yang on and off. Ayiez tiba-tiba diserang demam panas. Suhu badan tertinggi 40c, jam 5.30 pagi. Teros bangun la mamanys ni! Ambil ais yg mmg dah standby, letak dlam bath tub. Letak air dan angkat ayiez teros siramkan! Gila ko? Dr kata,suhu 39c pun dh bahaya! Sebab tu la... Kalau anak2 aku demam, aku mmg sanggup tak tidur malam. Duk memantau suhu badan anak2.

Sepanjang malam, suhu ayiez tak turun2. 38, 39, dan kemuncaknya.. 40c! Hnmmm... Lepas mandikan ais tu, suhu turun ke 37. Umm... Okla turun sket. Masuk ubat punggung pun suhu bdn main2 area 38 dan 39. Ya Allah, risaunya hati ini bila bdn terlampau panas, akan brlaku kekejangan atau ' tarik2' @ sawan. Sila la pantau suhu anak klu demam eh? Korbankan sket masa tido kita yek?..

Jam 10 pagi, suhu bdn masih 39c.zass siap ke klinik. Sayangnya semua klinik berdekatan dn panel tutup! Even label klinik 24 jam!.round2 di bangi, klinik al-zahrah bukak. Alhamdullillah! Cek dokter rupanya ayiez diserng demam kerana tekaknya bengkak! Insya'Allah akan pulih lepas abiskan antibiotik! Ni pun nampakla kurangnya. Huhhu
Get well soon anak mama!

Ade sedikit sejarah kenapa aku fobia kalau anak kena demam panas... Nanti ku smbung ea.

Bye!

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone