NUFFNANG

FOLLOW ME

Entry 3 dalam 1

Monday, October 29, 2012 0 Comments A+ a-

Salam =)
Hari ini nak story sikit. Sikit jer.. ye ke? hehehe.. nantikan ke noktah yang terakhir eh? ;p Cuti yang macam panjang, sebab hari khamis dapat half day kan? ;p ahahha.. aku pun da lama x cuti. Simpan cuti ke sebab cuti takder? Cuti ada 7 hari lagik. Simpan ke tahun depan. Orang ada nak kecil ni macam ni la, klu anak demam , aku gak cuti.. orang lain jaga tak sama cam kita sendiri jaga. tak tahulah kalau parents lain canmer. Biar cuti aku abis, asalkan anak sihat depan mata. Sekian bebelan part 1. Ehh? belom start tau entry campur-campur tu. ahaks.

## Raya Haji.
Salam Aidiladha. Pagi-pagi raya tu, apiz g masjid ngan papanya lah, as usual. Then siap-siap yosh ke rumah mak aku kat Bangi. Apiz ingatkan nak ikut atok tengok lembu kena sembelih, rupanya takde, sebab hari Jumaat kan. Masa tu pendek. Apiz punyalah semangat, siap bawa kamera lagik. Nak ikut perangai atoknyer posing-posing and snapping-snapping. hahhaah... Kuciwa itu budak! Tapi takpe, apiz anak yang baik. Dia kata lain kali pun takpe. Ok. Tahun depan ye anak? ha ha ha ..... Ko tu dah la takut tgk darah. Kang tengok darah lembu kang, dengan aku-aku tak tido. uhuk. Buatnyer demam ke kang? Ahhhhh sudah! .. So.. Selamat hari Raya Aidiladha ye korang. =)

Sepanjang hidup kita, tentu ada berlaku pengorbanan. Tak kira besar atau kecil. Pengorbanan tentu pengorbanan ! berkorban la walaupun kecil, walaupun sedikit. Jika ihlas, Insya'Allah dihargai dan dikenang. Percayalah !

## Movies # Devdas & Khabi Khusi Khabi Gham.
Dua movies yang 'berhantu' bagi aku. Mujur ada DVD. Boleh layan sebanyak pat ploh kali. ahahahah. Tiap kali tengok, kompem meleleh-leleh airmata pakej air idung sekali. Aduiiiiiiii........
Citer Devdas ni macam ada kena mengena ngan life keluarga kecil aku. Not totally the film, tapi sedikit sebanyak. ;( tetibe sedih. Malam tadi la ni terfikir. ha'a ... ye la ! uhuk. Semoga arwah tenang disana.
Al-Fatihah.
Boleh tak jangan buat citer hindustan ni sedey camtu sekali? pleaseee! Rasa membazir jer airmata aku tauk! hhahahah.... Terutama part si DEV iring PARO di majlis perkahwinannya. Saat kematian DEV yang tragis sampai PARO nak mengejar ingin berjumpa DEV tapi tidak berkesempatan. Ni semua kerana darjat. DEV dari keluarga 'tuan tanah'. Orang ada-ada la gituuuuuuu... Series sedey sangat ! Dah la Shah Rukh Khan tu hero pujaan hati beta ! Ooooooo la la lal  ;p lakonan SRK buat part sedey tu sangat- sangat menjadi lah ! memek muka, airmata , aduiiiiiii sila la tengok eh? Cerita KKKG pun sama ! Sangat sedih part SRK kena halau dengan ayah die sbb taknak kawen dengan Rani. Sedih sekali bila Hitrik Roshan temukan SRK dengan ibunya. Seorang ibu boleh dapat tahu kehadiran anak melalui angin. So sweet kan? Aduyai. Balik ni tengok lagi lah. hahahaha  Ok. tamat. tak ley imejin lah. Kang aku nangis. uhuhuu. Aku ni, kalau pelakonnya SRK konpem tengok ! musti ! musti ! ahakz .

## Anak-anak mama demam.
Bila anak  mama demam, mama pun jadi tak cukup rehat, tak cukop tido, sakit kepala. Sekarang mama pulak dah sakit tekak, idung berair, kepala panas. huhuhu... Anak-anak mama cepat sihat, nanti jaga mama pulak eh? Tengkiu anak-anak mama.

Ok la u ols. Mak bizi dah ni. hik hik hik,