FOLLOW ME

September 9, 2012

Pengajaran - Jane Jamilah.

Salam.
Sekarang jam 12:22 am. Hehe baru sudah selesai melayan cerekarama Jane Jamilah @ TV3. Banyak pengajaran dalam cerekarama kali ini. Eheh. Nak ulas setiap sabtu nyer cerekarama boleh? :p haha...

Ok. Yg paling fokus adalah. KOMUNIKASI adalah sangat penting dalam satu-satu hubungan.

Tak kira hubungan apa.
Mak ayah, adik beradik, kawan-kawan, saudara mara, musuh ( ado ke?! ) Haha, suami isteri, anak-anak dan lain-lain jenis hub yang elok ye. ;p

Kalau takde komunikasi, acaner nak sampaikan apa yg terfikir, terpendam, ter ter ter segala?! Haha...

Komunikasi ni bukan terhad hanya bercakap face to face aje. Zaman dah moden sekarang kan? Boleh berkomunikasi thru telefon, bersms, call, berviber, berwhatApps, berbbm, ber-emel2, catat nota sket, skype, ym, gmail, haishh! Kalo nak listkan, banyakkkk.... Hahahah.. Errr.. Facebook tak digalakkan ye.

Kenapa? Sebab ada kalanya yg membaca naik muak bila bersayang2 di FB. Haha, si wifey je dok teruja tagging hubby, si huuby x reply and tak like. Ahaha.. :p lagi satu, yg boleh di privatekan, elok la private... Kan. Takkan gadoo pun nak tag hub kat fb kot! Ehhh! Ada berlaku tau?! Stress jap bace. Haha. Kadang2 tak puas hati ngan hubby pun tagging. Aduyai. Motif?! .. Haha. Tak terpk dek akalku.

Err.. Pilihan memasing la eh? Ni komen umum aku je. Takde mension sape2. Sila jangan nak sentappp sangat! :p

Pengajaran dari cerita Jane Jamilah :

1# wifey tak ambil kisah ttg kegemaran suami.
2# Wifey sibuk dgn kerja dan sosial
3# Jarang sangat komunikasi dgn suami
4# Pentingkan kerjaya.
5# Tidak pentingkan 'perut' suami

Belajar :

1# Kita kena tahu apa yg suami kita suka, dan apa yang suami kita tidak suka.
= Jika suami suka isterinya make-up2,
sila jaga penampilan diri.

2# Walaupun masa dirumah amat limited, rajin2 komunikasi thru online apps. ;) telefon canggih skang kan?!
= Takpun, tinggalkan nota chenta di
Mana2 :p

3# Kerja kerja juga. Rumahtangga perlu utamakan.
= Tak dinafikan, ramai isteri berkerjaya
Skang. Utamakan yg sepatutnya!

4# Masak! Masak apa sahaja makanan kegemaran suami! = Air tangan isteri adalah pengikat kasih sayang!

Seronok! Sebab cerita Jane Jamilah happy ending!

"Bertindak gunakan akal, jangan gunakan emosi atau tindakan lua kawalan "

Ai really love dis quotes!!!
# tataUooLs#

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

0 comments:

 

. Template by Ipietoon Cute Blog Design