NUFFNANG

FOLLOW ME

Penat yang berbaloi.

Wednesday, September 12, 2012 2 Comments A+ a-

Salam.
Minggu ini adalah minggu yang sangat-sangat memenatkan. Eh?! Kenapa? Sebab minggu ni Unit ku buat program " Semarakkan Merdeka Di Hatiku" .. Ohh! Penat. Selaku ala-ala tuan tanah program, memang haruslah merasakan kepenatan dan kehangatan program khennnn ;p

Penat ke handle program neh? Aiyaakkk. Penat oiii..
# surat2 lantikan Ajk - hakuuuu la mak jemah.
# surat2 jemputan VVIP dan VIP -pun hakuuu la mak jemah.
# Surat2 jemputan pempamer - aku juge le mak jemah.
# Surat2 bayaran tempahan banner , makanan, goodies itu ini? - aku le jugekkk mak jemah.
# Design aturcara majlis? - aku la jugakkk jemah hoiii. ;p
# print + photostad + lipat segala broshure - haku le jugek, tu pun dibantu leh cikpuan lili. Yep?!
# dah buat surat segala, kena la photostad, rekod, yg mana perlu faks, faks dulu, then filing.. Huaaaaa!
# kemudian follow up guna emel dan call semua jemputan yg dijemput by surat tadi turrr
Bab nak follow up guna telepon ni aku benci. Gile payah nak angkat call! Da la smbung operator.. Huhuhu!!!..;p
# kena sediakan air minuman penceramah
# bantu sediakan dan edar goodies bag
# tagging meja pempamer
Basoh cawan lepas event ( cawan penceramah lerrr)
# pastikan borang kedatangan cukop
# pastikan makanan smpai on time
# penuhi kehendak pengunjung
# jadi penyambut tetamu
# pastikan kerusi penonton hampir penuh!

Dannnnn... Berdiri sepanjang program!
Kau adoooo?!
Penat ok. Rasa kaki nak tercabot dah. Tapi itulah penat yg berbaloi. Dapat 60 audience pun da cukop2 happy, inikan pulak 140?! Ini satu rekod baru! Yeay, alhamdullillah.

Bos happy, kami lagiiiii happy. Esok 1 hari lagi!! :p
Suke dalam penat! ;p

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

2 comments

Write comments
September 13, 2012 at 12:03 AM delete

Byknya nk kena handle ;D
ap2 pun do your best ^^

Reply
avatar
Ajulaa
AUTHOR
September 13, 2012 at 1:40 PM delete

haha.. banyak. tu rambang aje. hahah :p

Reply
avatar