FOLLOW ME

September 19, 2012

Online shoppe? ! ! !

Salam,
Sekarang ni online shoppe tumbuh macam cendawan baru lepas hujan kan?. Termasukla daku, yg pernah buat online shoppe. Now retired. Letih. Even dropship aje. Hmm... Daku tidak dilahirkan untuk berbisnes mungkin? Or usaha tak sampai tahapnye yang maksima lagi kot?! Takpelah, kita usaha, makan gaji, dan yang paling penting, kita pastikan gaji yang tiap2 bulan kita terima tu berkat. Hmm... Susahke nak pastikan Kab Ba Ro Kaf Alif Ta Nun tu?

Tak susah la u ols.
Kalau g minum 1/2 jam, gosip2 20 menet, lepaking bace paper bukan time rehat.. Gantilah balik.. Balik lambat 30 menet. Tolak tambah mana terkurang ye tak?!

Cer fikir, kalaulah gaji kita dibayar mengikut saat dan minit yg kita buat keje, macam mana agaknya? Ade yg tak pergi tandas kot kan?. Hahha # imagine jap. :p

Berbalik pada online shoppe. Hmmm, takut juga bila terbaca komen dan post di page Kami benci dengan peniaga online yg menipu cust. * giitulaaaah kot pagenye. Lupe haku. ;p haha

Ramai yer, tertipu. Ada yg beli kasut, beli emas, beli baju, tudung, shawl, jam tangan, seluar palazo, baju kanak2, mainan budak, produk kurus tiruan, dan terkini, gadjet.!

Alhamdullillah, so far, sepanjang berurusan jual beli barang online, tak penah kena tipu lagi. Intinc kot. Lepas ni, nak janji pada diri....NO ON9 Shopping! Nak puas, kumpul duit, beli kat kedai! Boleh belek2 ;p

Ada yg kena tipu smpai 40k?! Oh My Allah! Banyaknyerrr! Then bayar belian gadjet smpai 11K?$ oooooo MMMmmmm Jiiiiie!

# tak takut ke makan duit haram u ols? #
Sabarla buat yg dah terkena. Buat yg masih belum? Waspada ea.....

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

1 comments:

zera eira said...

zera beli jugak online2 ni. tapi masih ta pernah kne tipu. :)

 

. Template by Ipietoon Cute Blog Design