FOLLOW ME

September 26, 2012

Balik keje shif... Tengok2....

Salam =)
Hari ni keje shif 2. Masuk jam 1 petang, balik jam 10 malam. Adil lah kan? Kau masuk lambat, kau baliklah lambat. Ye tak? Time orang lain sedang cargas nak kejar punch card sebelum jam 8, kau bley smbung tido 30 menet atau lebih! Ahakz.

Dah akujanji ku sewaktu terima jawatan ni dulu... 12 years ago.

# awak boleh keje lebih masa?
# awak boleh keje hari cuti?
# awak boleh keja hari sabtu / ahad?
# awak boleh keje shiff?
# awak boleh layan kerenah cust?

Jawapan time interview tu semuaaa...
BOLEH!.. So... Dah berjanji, kena la tepati. Kenapa sekarang plak nak sohseh2 itu taknak buat, ini taknak buat. Ok. Sile berhenti and bukak syarikat kau sendiri. Makan gaji buat cara makan gaji, jangan buat mcm opis kau. Orang keje kau ngulau, cukop bulan cucuk ATM. Baru 2 minggu dah sengkek. Apekah?! Curi tulang lebih la weh. Jaga kain / periuk / spender sendiri sudah. Sebelum jeling2 apa keje orang, intai2 sket ape keje kau. Huh.

Ok. Back to topik. Hari ni encik somi ambil ayiez di taska. Pastu ambil abang di sekolah. Pastu papa bawa adik ngan abg d jalan kat zeemart. Papa kata adik taknak balik. Kuar masuk zeemart 2 kali. Kihkih. Alahaiiii anak mama. ;p

Jam 8.30 dok skype-ing dengan ayiez and apiez. Hahah. Nampaknya si adik yg kontrol Tablet. Kihkih. Yang best adik cakap " mama.. Payie nakkkkk tolet " haha. Skang mmg tengah ajar ayiez cakap " mama... Payie.. Nak..... " Ape. Haha.. Welldone. Tu baru mama keje balik jam 10. Klu mama kena kursus lua 2-3 hari x balik? Huh! # fk# ;p

Pastu.... 9.30 papa ambil daku di opis. Sian anak mama.. Terlentok kat kusi. Ngantok sangat tak sempat tunggu mama heh. ;p.

Smpai rumah... Bukak tudung saji.
Tadaaaa... Encik somi kiter da masakkan kite nasi goreng.... Ouh... Tahu2 aje wifey die tak makan nasi seharian ni kan?! Uuuu.. Teerharu jap. Thanks hubby. U r so sweet! ;). At least aku takyah berperang masak lagi... Kenyang dah. Bley tido. Esok sambung perjuangan keje.

# eh, kalau sentap maafla ye. Do I mension ur name? # lol! # sape makan aiskrim, dia la sakit gusi kalau gg sensetip # haha, bolehla pepatah tu kan? ;p

Nite.
Muaaaah!


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

0 comments:

 

. Template by Ipietoon Cute Blog Design