FOLLOW ME

July 25, 2012

5 Ramadhan

Alhamdullilah, pejam celik, pejam celik.. dah masuk hari ke-5 kita semua berpuasa kan? So far semua nya baik-baik, Alhamdullillah. Masuk hari ke 4 , dapur masih lagi berasap. Perbelanjaan di PARAM jimat banyakkkk......... Even masak lauk simple simple pun, masih boleh masuk tekak sendiri nak bandingkan beli dan makan masakan kat PARAM tu kan? huhuhuh... Kalau kena hari baik, semuanya sedap. klu kena nasib tak baik.. adui, basi la, masin la, pahit segala rasa ada tau... Kalau kami singgah bazar yang wajib beli adalah Murtabak. Tu pun sebab gerai dah familiar berniaga pasar malam dan murtabaknyer memang terbaek. =)

Alhamdullillah, apiz masih bertahan puasa. Tahun lepas apiz skip 2 hari, tupun sebab dia demam. Degil gak nak puasa, tapi daku tak izinkanlah, takut mudarat pada dia kan? ..
Kisahnya pada Ramadhan ke 2 :

Jam 5.45 petang : daku sibuk nak masak.. apiz lari-lari dari tangga ke peti sejuk.. keluarkan air solivite dier tu, nak cucuk straw dah... Pastu daku nampak, dan tegur dier.. ehhh! apiz nak buat ape tu? ........ " nak minumla maa " .........aik? Apiz tak puasa ke? Puasalah sayang! " ehh...apiz lupa la maaa " ha ha ha .. klu aku tak TERnampak.. acaner la gak nyer kan? =p

Ok.. hari ni nak masakkkkk ape yek? Ada beberapa jam untuk FK.. =)
Selamat meneruskan ibadah puasa ya ols.

0 comments:

 

. Template by Ipietoon Cute Blog Design