FOLLOW ME

June 4, 2012

Usaha lah!

As-Salam,

Kadang-kadang,
Naik malas nak berurusan dengan orang yang MALAS nak usaha.
Semua benda nak dihalakan depan mata.
Bila suruh cari sikit, ade jer alasan.

Dalam hidup,
kenalah usaha.
Kalau tak usaha... kemanakah kita?

benda paling simple dan senang pun takkan tak boleh nak usaha?
Aduh.
Pening.
Sebab.. bukan nak urus kau sorang je.

Contoh.
Dah ajak masuk mesyuarat, bincang itu ini, pasal latihan, game, score, avg dll. Kenapa dalam meeting taknak tanya? bape game main nanti? Bila start? Jam berapa nak kena ada? Training weekly tu bila? start bile? dan bla bla bla?
Series gua malas nak layan SMS ler. Aku bayar banyak-banyak SMS bukan nak reply SMS kau je. Bila aku dah jawab satu, kau tanya lagi. Haish!! Bila tak jawab SMS, kau SMS lagi, asal tak jawab? . Hurmmm...... kau tahu ke aku ada kat mana? buat apa ? So? Jangan nak kecoh sangat lah!

Contoh lain.
Kalau main kutu ke ape ke.. bukan senang tau, jadi mak kutu segala ni. Simpan la no akaun mak kutu dalam phone ke.. or tempat yang senang kau nak detact. Kadang-kadang mak kutu ni pun nak privacy time. =) Ataupun, mak kutu pun kadang2 tak bape nak hafal no akaun. kan?.. So, amikla inisiatif simpan no mak kutu yep.

Lain-lain :
Kalau nak tahu pasal sesuatu, USAHALAH. Jangan semua benda nak tanya. Like nak tahu pasal punca ke.. alamat ke ape ke? GOOGLE kan ade. kadang-kadang aku tgk , terutamanya pempuan lah. Benda paling simple pun nak tanya. Like resepi ke. Kalau berkongsi resepi nak lagi sedapkan masak takpe. Kalau nak tahu A - Z, better kau klik Google- My Resepi.

BBM plak.
Paling tak suke tengok posting2 status yang 3 minit sekali tukar status. Letak gambar seksi bagai-bagai. haish...* dose kering mak nak * .
Tegur dah, tegur lagi sekali, mau sentap plak kau kan. huuuuuuuuuu

Tak suka.
Ada kawan yang jenis menghasut. Baik lelaki baik perempuan. Kan lebih baik menasihat. Kalau kau ikhlas nak nasihat, juz go ON. tak yah nak jadi mami / mamu jarum sangat lah k.

Happy!
Mak pun dah tersenyum,
Abah pun dah lega,
Adik pun dah suka.
Kaklong juga dah seronok.

Cepat sembuh adik .
Family loves u no matter what happen.

 

. Template by Ipietoon Cute Blog Design