FOLLOW ME

June 27, 2012

Tado Tajok

Haiii!

dah lama tak update rumah ni. Rindunyerrr ...............

Takde masa sangat, sibuk dengan kerja.. sibuk dengan urusan arwah. Sibuk dengan anak yang tak sihat. So.. Entry ni maybe jadi entry banyak cerita yang tak berkaitan. kwang kwang kwang..

Janji ado menulis kan?


eh?

ade ke yang baca ni? ;p


1. Kaf Ba Ro Kaf Alif Ta Nun - Keberkatan.

Bila orang kerja, kau nak kerja .. Bila gaji kau ambil, bila gaji masuk lambat kau marah, bila OT

kena potong kau memekak. Tapi pernah kau fikir keberkatan gaji kau tu tak? Seharian hilang

entah kemana, ada banyak masa tok bergosip bla bla.. Klu sambil gosip tangan jalan ** ade maaf lagi la kan... Ni, dah la guna waktu opis, then tak wat keje, ujung bulan tungu duit dalam bank FULL. Wah. Heaven gile idop kau kan?


Sentap mak nok. ;p


2. Anak tak sihat. Adei.. last 3 days ayies ada bintat merah kat dahi. Risau juga sebennarnya. Takut jangkitan HFMD. hurmm.. tapi bila dipantau, makan minum dak temok tu ok jekm takder la nampak dia meroyan taknak makan dan minum susu.. ;) So, Alhamdullillah. Tetibe satu petang, dia muntah2 .. adoi.. minum sebotol kuar sebotol. Gile tak risau? Dah fikir abeslah kena bermalam di Hotel Spital le ni.. Bawa g klinik, Alhamdullillah.. Dokter kata bintat tu hanya jangkitan.. dokter bagi cream. Yang demam tu, mungkin sebab ayiez baru semalam ** sehari yang lepas injek untuk 18 bulan. Dokter kata, injek untuk 18 bulan adelah untuk tanam Virus dalam badan. Ada bayi yang kuat, so tak demam, dan ada bayi yang demam.. So. Layan je lah! Cuma kata doc, demam injek akan ambil masa 1 - 2 hari saje. Kalau lebih, sila ke Spital.

-

-

-

Yeay! Alhamdullillah, Ayiez da sihat!


3. Inter Universiti @ UUM- Wohhh? Pejam celiks pejam celiks da setahun SUKUM @ UTEM eh? Ni dah masuk SUKUM baru di UUM plak. Tahap persediaan? Kali ni sangat-sanat bersedia! Insya'Allah. Yakin diri. =)


Pray For Me eh?


4. Surat Layang.

Nama un surat layang. Perlu ek terima pakai cadangan / pandangan tu? Kenapa tak bernama? Bacul kah?

Kalau berani, leave it ur name.

Kalau betul idea kau bernas, Orang akan pakai.

baling batu sembunyi tangan.

Umpama

Buang air besar tak cuci.

Ok.

kah! kah! kah!


5. Perangai.

Giler susah nak layan orang yang ada 2 identiti ni. Smpai bile eh nak hadap? ..

Depan kau kan main baik sopan santun bagai. Kau ingat semua orang takut kau ke? Aku tak le takut, cuma malas nak layan, sbb kau jenis, RACUN. Boleh RACUN semua orang. Bahaya ok, simpan kau @ dekat dengan kau. *Reminder my self.


6. TAHLIL.

Alhamdullillah. Tahlil genap hari ke-7 dah selesai. Pemergian Arwah Azmee masih terasa. Sesungguhnya, Hanya Allah yang Maha mengetahui perasaan seluruh kaum keluargaku. Melihat album gambarnya daku sedih! Apepun, kita doakan yang terbaik buat Arwah disana.

Insya'Allah. Al-Fatihah.

Tenanglah adikku disana


7. Dengki?

Ramainya manusia DENGKI.

kenapa nak DENGKI eh?

Ok. Kau yang DENGKI.

Pthuiiiiiiiiiiiiiiih!


" Kalau nak orang ikut rentak kita, memang tak kemana la.. Cuba kita belajar sesuaikan diri ikut keadaan, Insya'Allah tentu semua kan baik-baik sajer.. "

0 comments:

 

. Template by Ipietoon Cute Blog Design