FOLLOW ME

May 29, 2012

Ya Allah! Ya Allah! Dugaan datang lagi...

Dear azmee,
Kuatkan diri dik.
Dokter kata kondisi kamu 50/50.
Semasa kamu ditrasferkan dari Hospital Tanjung Karang, Pakar Hospital Sungai Buluh mengatakan keadaan kamu antara hidup dan mati.
Tapi,
Alhamdullillah.
Abah dapat panggilan sekitar jam 9.00 pagi, bergegas ke hospital abah dan mak. Dokter minta abah mak sain dokumen untuk kebenaran lakukan operation. Tanpa fikir panjang, abah sain je.. Sebab keadaan kamu sangat-sangat kritikal!.

Sob! Sob! Sob!
*nangis.

Ermmmmm......................
Jam 1.10 tgh, adik2 bbm, msg dan call beritahu keadaan mak yang telefon, tapi suara tersekat2. Huu.... Mak nangis! Lagi.. Mak kata mak tak sedap hati. * emak kan?.....

Jam 3.00 aku gerak dari Nilai, sekali jalan dengan adikku acik. Sebelum tu, kami jemput adikku alang dirumahnya. So, smpai Hospital Sg Buluh dalam jam 4.45. Adikku azmee tak keluar lagi dari bilik bedah! Masuk operation theater jam 12.30, dokter jangkakan operation akan mengambil masa 7-10 jam.

;Alhamdullillah, jam 6.30 pembedahan selesai. Ya Allah! Dibelah dari bahagian dada ke perut. Dokter kata majoriti sel usus besar adikku sudah rosak dan mati. Semua sel yang mati mereka buang. Dan mereka letakkan usus besar adikku diluar abdomen die. Itu akan *kekal*. :( sedihnya tengok keadaan adik!.

Dokter pun tak dapat sahkan apa puncanya kerosakan usus besar adik. Lagi berita mengejutkan, paras darah adik terlalu rendah! Jika makin rendah, makin rendah, adik bakal diserang strok. Ya Allah! Nak gugur jantung aku. Apetah lagi ibuku yang melahirkan dia! T____T
Dan lagi mengejutkan, dokter kata, buah pinggang adik kedua-duanya rosak!...........

Apa yang dokter boleh simpulkan, keadaan adik sekarang sangat-sangat kritikal.. Mohon doa kalian ye.
Sekarang aku cukup takut nak jawab panggilan telefon....... Taakut terima berita tak baik.... Ya Allah!!
Kau kuatkan lah semangat kedua Ibu bapaku. Terpancar jelas kebimbangan diwajah abah pabila terima berita ini..... Adik.. Hanya kekuatan semangat kamu yang boleh bantu kamu dik.! Please.................

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

5 comments:

LeenNajib said...

hye dear. hopefully adik akn sembuh. hope awk n family kuat n tabah akan ujian ini. btw adik sakit ape ?

Nurulizzuwana Shamsuri said...

sabar kak..semua ni dugaan drNya.tu tanda DIA sygkan kita.tabahkan hati..dan kuatkan semangat sis sekeluaga..mudah2an adik akk kuat utk hadapi semua ni..mungkin ada hikmah disebalik kejadian ni..wallahuallam~

aThidEaN said...

saya sama2 doakan supaya adik awak cpt sembuh

Shafila Ismail said...

banyakkan bersabar dan mendoa, kila harap, adik jula akan sembuh. amin

mama syaurah said...

sis, sabar k...semoga adik jula akan kuat and sembuh seperti sedia kala... kami rakan2 akan turut mendoakan... semoga jula n family tabah n kuat k... love u sis

 

. Template by Ipietoon Cute Blog Design