FOLLOW ME

May 16, 2012

Selama ni ........

Dalam mood mengenang ..

Apa yang daku perasan, selama ni, selepas kahwin.

1. Urusan bil-bil segala encik suami uruskan
2. Kalau nak beli gadjet, pun encik suami uruskan
3. Nak beli perabot, pun encik suami uruskan
4. Settle urusan loan ke ape ke.. punnnn encik suami uruskan
5. Hantar anak ke sekolah.. jugaaa encik suami uruskan

Macam mana ek? Kalau ditakdirkan nanti kelak kita sorang? How??? .........
Tak mahu meminta bukan-bukan, sebagai manusia dan seorang Islam, mengingati mati itu seharusnya kita ingat. =) * haish.. sedih plak.

Encik suami penah cakap, insuran dia apa, kat mana dia simpan insuran life die. If Anything happen pada dia, ambillah segala dokumen tu di ________ . Tu fes time dia beritahu daku.Masa tu dia nak fly g Sarawak, atas urusan keje. Hoih! giler tak sedih?.. Itulah kali pertama kami berpisah jauhhhh.......... selama seminggu. uhuk. Menitik-nitik airmata aku bila dia cakap pasal insuran bagai. Siap dia kata, yela, abang nak g jauh, naik flite lak tu, kita tak penah berpisah kan.. tu abang kena bagitau semua lah. =(sob sob.. * malu jer nangis, mak abah tengok jerk. kihkih!!

Apa yang daku tak sanggup hadapi?

1. Kehilangan insan tersayang.
Suami / Anak -anak / Mak / Ayah.

2. Paling....paling takut dan taknak fikirkan kehilangan suami.
i really love him so so so so muchhhhhhhhh

3. T___________________________T

Mengenang kematian itu bagus, kerana MATI itu pasti. Adakah kita sudah bersedia?
Fikir-fikirkan. Ada manusia tidak mahu membicarakan tentang MATI. Kenapa? ..... Sekurang-kurangnya kita MESTI dan HARUS bersedia.! T_______T

RM5000 untuk direbut,!!


1 comments:

Chenta Eyfa Najibrz said...

so dah tibe mase utk independant dlm serba serbi dlm kehidupan.Kehilangan org tersayang sesuatu yg x mungkin sume org leh trime kan..huhuhu..cedey lak baca entri nih

 

. Template by Ipietoon Cute Blog Design