FOLLOW ME

April 9, 2012

RAGAM | Manusia tak pernah PUAS

Ini rentetan dari rancangan ABPBH pada 8 April tu la. Da tentu-tentu para pemenang ditentukan melalui UNDIan para peminat kan? Dah kalau tak menang, maknanya kurang Undian la KOT. Ada beberapa perkara yang naik meluat bila baca status update oleh kawan-kawan Fesbuk. Cam bebagus je? ehh?

1. Kenapa ***** menang.. patutnya ***** yang menang..
Rasa nak jawab = Ohhhhhhh! kau juri ke? kau undi tak? lau tak undi dok diam-diam. Kau
memekak kat sini pun TAK BOLEH nak ubah pape. haishhh

2. Heyy........ dia tu menang sebab penah kontroversi dulu... nasib jer.
Rasa nak jawab = Da rezeki dier, dapat gak pegang trofi. KAU ada?

3. Haishh....Baju si ******** tu tak cukup kain ke? Nampak segala bentuk.
Rasa nak jawab = Hmmm......... dia dapat dose kering sebab menayang apa yang tak patut.
Tapi kau dapat dose kering sebab mengata dia kat FB tu, sambil di LIKE oleh belasan kawan
kau, dan sekali kawan kau pun dapat pakej tambah dosa. Isk isk isk........

Ingatla. Tak semua yang kita nak akan dapat. Tak semua yang kita impikan akan kita kecapi. Belajarlah untuk bersyukur dan berpuas hati dengan apa yang ada. Tak gitu. Hmmm, da kalau retis yang kau suka tu menang, kau dapat SHARE ker? ho ho ho ..

Jangan nak taksub sangat la wei.

0 comments:

 

. Template by Ipietoon Cute Blog Design