FOLLOW ME

April 4, 2012

DIARY | Inilah SuperMak [2]

Salam, hari ini baru sempat nak update blog. Tadi pun sempat jenguk-jenguk jer, takder mood nak update via BB. =)

Sebelum pulang ni, nak sambung cerita Supermak 2 pula lah. Nanti kalau ditangguh-tangguh, entah bila pula nak siap yer tak?. Sepanjang hari ini berkursus tentang penulisan surat rasmi dan penggunaan bahasa melayu yang betul. Ohhhh!!! banyak khilaf, rupenya. Hmmm.... kena buat penambahbaikan ler ni, slowly k ajulaa..... Nak buat benda baik memang malass.. :D

2 hari lepas 'kot' , aku kongsikan diary ibu surirumah. Today nak share tentang diary @ rutin Ibu bekerja. Rasanya tak seberat tugas surirumah, tapi tidak sesenang dikata. Sebab? haaaa....Cer tanya mak - mak korang.

Ini ikut jadual aku la eh? Sebab aku juga ibu bekerja.

Ibu Bekerja

Isnin Ahad
Pagi - 5.00 pagi da bangun.. turun buat sarapan, masak air, letak air dalam flush anak kecik. siapkan bekas susu anak kecil, masak sarapan apa yang 'sempat'. Selaloo nasi goreng aneka rasa atau roti telur je. =) Buat air. Cuci-cuci servives pinggan mangkuk ada kat sinki. Tambah air dalam bekas air masak. Pastu siap nak g keje, kalo baju keje wifey + hbby dan baju sekolah anak da siap digosok malam-malam, senang dan ringan sikit tugas. Kalo tak, pagi tu jugaklah kau menghayun seterika. =) Jam 6.45 pagi, mandikan anak kecil, kejutkan anak bujang suro mandi, siapkan beg baju anak-anak untuk ke Taska. Anak bujang kena siapkan baju sekolah petang, siapkan beg sekolah, berus gg semualah! huhuu * blurr japs..

Jam 7.15 da gerak g keje, selalu gerak lambat, dalam 7.25 camtu, kalo cepat, maka cepatlah, kalo lambat, maka lambatlah! =) segalanya bergantung Traffic light dan jumlah kereta atas jalan raya. hehehe....

Ok. Jam 8.00 pagi - 6.00 petang = WAKTU STRESS DI PEJABAT, mencari rezeki yang Halal. Gedebak gedebuk, buat itu, buat ini, update itu, ni nak urgent, bla bla bla...

PETANG
- Jam 6 gerak balik, kadang-kadang singgah Mydin @Giant beli barang dan lauk nak masak. Badan pun da lemau. Rasa nak baring-baring atas sofa jek. huhuhu Gedebak gedebuk pilih-pilih lauk, zassssss balik masak. Tak sempat salin uniform, ters ke dapur buat air untuk hubby. Tekak sendiri takpe, yang penting tekak laki kena settle dulu. huhuh... Kepala pening ke, rasa nak demam ke, ape ke... kena masak dulu. Sebab anak bujang dan laki sihat nak makan kan?Kalo ikut penat, yer semuanya penat. Penat 8 jam kat pejabat pun tak habis lagi........

TO BE CONTINUE> Aku takder idea.

Cube tekan sini : Hidup seorang doktor.


1 comments:

Pokok Manggis Depan Rumah said...

semoga rezeki di berkati Allah :-)
beza ngn mak kita dulu2 yea..
Pokok Manggis Depan Rumah

 

. Template by Ipietoon Cute Blog Design