FOLLOW ME

April 10, 2012

DIARY | Ermmm.......mama mama mama

Hari ini aku memang tak cukup tido. 1 Jam sekali bangun. Ye ke 1 jam sekali? rasanya cam kerap je.. bangun je tgk jam pukul 1.15, pastu 1.25 , pastu 1.55 .. huhuhuh.. So, aku ambil kesempatan untuk tidur lunch time tadi. LEGA rasanya kepala.

Adik tak sihat. Demam, badan dier dedor. =( . Merengek sepanjang malam. Memang aku kurang sabar lah. Yelah, kita penat, balik keje masak la itu la ini la.. Pastu baru nak letak kepala, si tecik ni wat hal. Mau tak hangin satu badan? Oh.. mama julaa, sila dabel triplle kesabaran kamu boleh? Cian ini budak tetengah malam kena marah. Marah je tau, tangan sikit tak naik. Tak elok tu. Bukan dak ni mintak sakit kan? Tu baru demam sikit, aku da tak sabar. Huhuhu.......... Bila baca blog Alanna Qish, bersyukurlah anak ku demam je. Mama Alanna sangat kuat. Aku? Ntah?.. Semoga aku juga kuat sampai bila-bila. Huhuu.. Takmau jadi pemarah dah. Nak sayang selalu. Sayang anak-anak. Sabar kena banyak melayan kerenah anak-anak. Yang ini macam ni, yang itu macam tu. Anak-anak laa penyeri umah. Takder mereka? Oh plis, tanak bayangkan. Nangis.

takut, sedih, semua sekali ada lah.
Adik, malam ni mama bawa adik g jumpa paed ok. Takmo sakit-sakit da ok. =) Macam da lama je tak berperang kasi adik makan ubat. he he he .. ! Semoga adik kan baik-baik saja. Hmm.. rindulah nak tengok aksi adik dan abang bermain dan belasah antara satu sama lain same-same!
Oh!! mama belikan wafer vanilla buat adik dan abang! Petang nanti kita nyum nyum sesama k!

2 comments:

Mummy GreenyHouse said...

alahai..ksiannye.
anak2 sy pun x bape sihat.. yg si kakak tiap2 malam bangun.batuk2 dgn teruknyer..siap muntah2. hubby pun turut tolong skali sbb sy dh x larat..yg kecik dh tentu bgn tiap2 jam menyusu..aduhai..menguji kesabaran kan..
Jadi, marilah bersabar bersama-sama wahai mommies.. :)

Noor Adibah Binti A.Latif said...

akak ajulaa, semoga anak akak cepat baik dari demam ye.. :D akak takmo la tension2.. cian dia..

# comel je ibah baca entry ni.. nanti kalau anak akak dah besar mesti dia baca mama dia punya blog.. terharu dia.. :)

 

. Template by Ipietoon Cute Blog Design