FOLLOW ME

April 2, 2012

DIARY | Adik da tak Baby.

15 November 2010
15 November 2011
Now
2 April 2012.

Sekejap nyer masa berlalu. Dulu rasa gerak-gerak dalam perut. Sekarang lompat-lompat n smackdown mama atas katil. aish.

Hari Sabtu dok kemas-kemas aju-baju lama abang dia. Terjumpa Jeans. Ala keciknyer. Test dekat adik, ehh, muat la. Bila da pakaikan jeans. Alamak, da besar la anak mama ni. huhuhuu..

Da big boy rupenyer kan? =) Kejapnyer rasa! .. Berat adik now 11.2 kg. Ouh...adik lagi semangat dari berat beras 10 kilo kah kah kah. Patutla sakit tangan mama dukung awak.

Now : 1 tahun 4 bulan, jom intai apa budak ini sudah buat.

# Bercakap?
Setiap minit bercakap, pot-pet sendirian, kalo tak layan, dia akan wat buka " BUSH" kening siap kerut-kerut * sila bayangkan.

# Perkataan
Sejak umor 7 bulan da tahu cakap ma - ma , paa , ucu - susu, nak.

** Sekarang?
ane - mana
nak - nak
susu - susu
no - taknak
andi - mandi
toy - toys
yak - beron :D
baju - baju
celepp - tidur
teta - kereta
bushhhh - bas * sila buat muncung
nyam nyam - makan
air -air
yen - oren
pahhh - tumpah
akok - atuk
enek - nenek

macam-macam lagi. huhh, sampai 1 tahap, kena layan dia cakap. Kalau tak dia pegi kat telinga kita dia jerit. BOLEH? ha ha ha

Adik ni terlalu la cepat ' FAHAM ', he's only 1 year + +.

@ Adik be*** yer? Cepat pergi toilet, jom basuh.
Dia terus jalan laju-laju g toilet, tunggu depan pintu sambil pegang-pegang pampers die.

@ Adik nak air?
Nak, terus jalan laju-laju kat kita, terus bukak mulut bila suakan cawan. Semua air dia belasah.

@ Adik nak susu? Jom mama buat susu adik,
Dia pun follow g dapo, joget-joget goyang montot dia tu, pastu bila da siap, dia ambil botol, turunkan bantal dia, dan lapik tilam, baring atas tu. * bijak-bijak.

@ Adik gatal kepala lagi tak? * lepas futung rambut.
Adik terus pgg kepala dia pastu geleng-geleng. aaha, alahai suweetnyer.

Ok lah, selsema la plak. Nanti he turns 2 YO, ai update deatils. Sangat geram ngan dak pipi selambak ni. huhu, Now ai da start ajar dia tidur sendiri, tidur dengan abanglong kan? =) Hari pertama : Suksess!! :) Alhamdullillah.

1 comments:

aReLaN said...

hehehe...best kan tengok si kecil membesar.hmmm..bila la nak ada anak sendiri & rasa camne perasaan puan nazura ni. :)

 

. Template by Ipietoon Cute Blog Design