NUFFNANG

FOLLOW ME

TGJWB SOSIAL | Sumbangan buat anakanda Shikin

Thursday, March 22, 2012 0 Comments A+ a-

( boleh tgk d wall " Quran digital")

BERITA: Ada seorang wanita, ingin beli Al Quran Digital beberapa hari lepas. Dia call pihak kami - En Hakim.

Dialognya:
Akak : Saya nak beli Quran Digital, boleh hantar ke hospital tak?

En Hakim : Minta maaf kak. Kami jual based on online. Akak boleh tranfer melalui atm tranfer, CDM, atau online banking.

Akak: Sorry lah dik! Akak terpaksa jaga anak akak 24 jam sebab dia OKU.

En Hakim: Ermmmm...(BLUR)

Petangnya En Hakim Call semula. En Hakim nak hadiahkan Al Quran Digital kepada akak tersebut. Beliau juga mengumpul derma dari sahabat-sahabat usahawan internet.

Ikuti selanjutnya post dari En Hakim di bawah:

Alhamdulilah sy sudah menunaikan amanah tuan2 semua. Nilai kutipan+alquran digital = RM540

Sedikit sejarah, adik shikin dilahirkan normal, tetapi pd umur dia 7 hari kena demam panas, terus sarafnya rosak. Dia sekarang berumur 3 tahun, sudah 40 kali menjalani pembedahan, tak boleh makan, tak boleh nangis, dan matanya tidak nampak. Sebab banyak sarafnya sudah rosak. Dalam kepalanya penuh dgn tiub2 yg ditanam. Dia juga selalu kena sawan.

Marilah kita bersyukur dgn nikmat allah, walaupun kita kadang2 meniaga turun naik, kerja tak seronok. Ada lagi insan yg kurang bernasib baik.

Ayahnya hanya seorang despatch, ibunya terpaksa berhenti kerja demi menjaga anak kecil ini. Biasanya kita hanya lihat di dada2 akhbar, kisah begini. Hari ini sy bawak kan anda secara life.

Semoga derma tuan2 semua akan diterima utk saham akhirat kelak. Insya allah....

Semoga derma tuan2 semua akan diterima utk saham akhirat kelak. Insya allah....

# Ini number Maybank ibunya 112102087656 - Syarifah Salwa

# Ini number phone ibunya : 012 2828312

Semoga hari jumaat kita beroleh berkat.

p/s: tiada wang ringgit kalau dapat SHARE post ni pun dah cukup.

SUMBER FESBUK ABAH AYAHANDA ARWAH FARIS