NUFFNANG

FOLLOW ME

SHARE | S E A F O O D Sedap :D

Friday, March 23, 2012 2 Comments A+ a-

Hari ini encik suami mengajak makan 'beso' untuk family kami yang 'kecil' ni. Makan bersama famili 'kecik' lagi bez dan syiok. :D Haruslah bez kan, ini pun salah satu cara mengisi masa lapang berkeluarga bersama-sama.


Port lepak makan seafood kami sudah tentunya di 'Bagan Lalang' . ehh? jauhhla nak pegi..... hehee..bagi aku, biar jauh, asal sedap dan berbaloi-baloi ok. Kalau dekat rasa tah pape, tambah lagi mahal, lagi stress ko kan? =p

Lokasi Bagan Lalang dengan rumah aku tak la jauh, sebab aku duduk area Enstek. so, agak dekat atau dalam erti kata lain, boleh tahan ahh =p Eleee......dulu aku duduk KL pun kalau nak layan seefood takder de aku g layan Nelayan ke ape ke.. Bagan Lalang gaks.. Masa duduk Bandar Bukit Mahkota Bangi pun, takder de layan Nelayan Bangi tu, Bagan Lalang gaks. Sebab apa? Sebab aku rasa tak rugi pegi. * series


Ok, Bagan Lalang ni korang tahu la kan? Kiri dan kanan banyak restoren kan? ha ha ha ... Fes time pegi duluuuuu............... decide kedai Wak Lan, @ Restoren Bayu Malam. Perghhh! tak salah firasat aku upenyer, memang sodap berbaloi-baloi ah. Seken time pegi Kedai Wak Lan tutup.. FYI, kedai Waklan ni sebelah kiri, simpang kiri, kedai no.2. Ada signage beso untuk yang tercari-cari. Masa pergi kali ke dua tu, kedai wak lan tutup kan.. dah sampai, ate gilerr nak patah balik tanpa perabis duit ringgit mencekik? ha ha ha!! so, we ols try la kedai area sebelah kanan. hurmmm................. tak best. * for me la. Masa order , beria-ia kau angguk.


* kerang bakar ada? = ada.

tapi yang sampai kerang rebus. hmmm alasan, tak buat kerang bakar, abes?

yang kau angguk tu pehei? lol.


* Ketam masak pedas ada? = ada

tapi kau hantar ketam masam manis. hmmm grr


* Air buah ada? = ada

Tapi bila da order bagai-bagai, satu persatu air buah takder. Kata yang

SPECIAL semua ada. Ape cer nih Bai?


malas toi nak ingat. Meh, ni nak share pix makanan yang dicandid oleh jurugambar sangattttla tak professionalnyer.. sebab da lapo ko. ! lambat snap, abes da kena tibai makanan dier.


Kos kami makan semua ni, termasuk 2 fresh orange + 1 laici + 3 nasi putih = RM102.00




My Fav Crab.

Yummeh.

Ketam masak pedas.

Memang pedas, terbako telinga mak nak :P


Ikan siakap bakar.

Ni menu WAJIBB kami sefamily, sedap tau ikan dier, masak sampai dalam!


Udang dan sotong goreng tepung.

Menu wajib anakanda Hafiz.

Mama dia pun heran. .Sejak bile hafiz layan sutun?


Pencuci mulut.

Kerang 1 kilo.

Kami 3 orang, dok balun kerang sekilo, dah macam makan keropok laks.


Dannnnn tarikan aku kesana. Pencicah @ smbal kicap yang super duper mabeles. Pedas tapi Syiokkkkkkk

If anyone interested nak pegi, boleh tanya ajula no tipon restoren ni eh? Series rasa tak rugi, sebab licin semua pinggan.

hahahahahhaa =)


Seb baik anak yang kecil tu sangat BEHAVE. Boleh mama, papa dan abang makan dengan tekun!

2 comments

Write comments
Bardboo
AUTHOR
March 24, 2012 at 5:13 AM delete

wah...kalau camni bagan lalang kena masuk dlm senarai tmpt kena terjah bila balik malaysia nnt..huhu..

bardboo.com

Reply
avatar
March 27, 2012 at 11:04 AM delete

tgk pic anda ni pun dah terliuq~

Reply
avatar