FOLLOW ME

March 21, 2012

DIARY | Copy, Paste n Edit.

Blogging. Macam2 cara orang nak tarik traffic ke blog. Ada yg buat diary harian, ada pomot biz, citer politik, gosipping, kutuk sana kutuk sini. OK nak citer pasal apapun, sukati koranglah heh.

Ada juga yang memplagiat entry orang lain, ditukar nama kepada nama sendiri, nama anak sendiri. Alahai... Orang penat perah otak nak bagi sedap citer, kau sedap je copy, paste n edit? Wahh! Yang best siap gambar2 sekali kau copy kan? Then bila owner entry dpat tahu, memang masak kari la ko....

Buat entry blog kena hack bagailah, tapi series rasa "tak logik" dan mewujudkan acc fb atas nama org lain itu adalah fitnah. Kita berblogging ni, ikut cara sendiri, taste sendiri, cara menayat sendiri.. Kalau nak copy entry pun, bagila credit pada tuan @ cik puan punya entry. Yapeda... Sedikit sebanyak menaikkan rating blog dier kan? ... Nak rating blog kau naik dengan memplagiat entry org? Ha ha! Gile bagus. Adeh. !! Bila bukan "arkib" kau kan, aku search @ gugel, waaa..... Majority @ ur blog adalah plagiat. Hasil copy, paste n edit. Oh! Happy eh? Da lama la buat keje tu kan? Since 2009. Tapi at this time tak terlepas lah, sebb kau plagiat entry blogger yg femes *bagi aku lah!

Ha ! Ha! Ha!
Menjawab la ko nanti.........

Takde salah nak copy yer, but, bagila KREDIT to owner.TAPI! Copy pun agak2 ah! Takkan diary harian masak apa, pakai baju ape, keje wat ape....pun nak copy? Kau takder citer sendiri?

P/s : dunia blogging tak la beso mana.... Hati2 je ah kan? :D eh eh, jom tolong ajulaa klik banner ke Blogger Wanita!! ♥ korang!

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

0 comments:

 

. Template by Ipietoon Cute Blog Design