NUFFNANG

FOLLOW ME

Diary | Antara Restoren Melayu & Mamak

Sunday, March 18, 2012 3 Comments A+ a-

Hyee... ni posting saja suka², sebab boring, tatau mau buat apa kan? =p
Dari pemerhatian aku, kalau aku nak makanan tu cepat, layanan cepat, aku lagi suka lepak mamak. OK ... sure ada yang tanya Y.

Restoren Melayu.
Bersih meja - Kau dah duduk pun dia tak datang lap & bersihkan meja lagi.
Order - Lepas lap meja bukan reti nak tanya order trus.
Nak panggil kira - Terpandang2 kiri kanan la kiter ni, nak cari staf restoren

Restoren Mamak.
Bersih meja - Kau bangun je pergi bayar, dia da kemas n lap meja kau.
Order - Kau belum duduk, nampak kete kau paking je, da standby. Elok kau duduk je da tanya " minum apa" , "makan apa"
Nak panggil kire - Nampak pale kau pusing kiri kanan je dah tanya " ada apa"

Tu ikot pengalaman aku la, sebab tu la, kalo aku shiff malam, waktu rehat terhad, aku ske lepak makan kat mamak je. Memang sempat sangatla kalo 1 jam nyer rest time tuh.

Ni bukan nak perlekeh restoren melayu ngan mamak, tapi hakikat, Hakikat lain pulak, harga restoren mamak, sendiri mau ingat la kan... =p

ha!ha!ha!

3 comments

Write comments
Hanif
AUTHOR
March 18, 2012 at 5:14 PM delete

Kalau duduk lama-lama di abuat-buat lap meja..kekekek .Kedai Mamak

Reply
avatar
Yana Libra
AUTHOR
March 18, 2012 at 5:28 PM delete

harga restoran mamak pun leh tahan gak ..huhu~~

tapi dari permerhatian saya, kebanyakan kedai mamak kurang menjaga kebersihan..sebab saya pernah nampak ada sorang mamak ni br pas lap meja, pastu dia terus wat roti canai tanpa basuh tangan dia tu~~

Reply
avatar
sis92
AUTHOR
March 18, 2012 at 7:38 PM delete

sis layan dua-dua..
tp lebih baik mkn di rumah ^^

Reply
avatar