NUFFNANG

FOLLOW ME

[Tutorial : Update use Blackbery @ Email

Friday, February 03, 2012 1 Comments A+ a-

Salam.

Ade kengkawan yang bertanya, macam mana update blog guna email @ blackbery eh? Pada yang da PRO sure tahu, senang giler! Kalau guna BB, lagilay senang, ado pakej BIS tu, 24/7 ley online! Tapi.....Sile siapkan tanggungjawab kau dulu ok?

Kang dok 24/7 online je kang, kena pelangkung lak! :D kihkihkih


Ok First,

Log In ur acc to blog > dashboard > macam ni .. [ pix kat bawah nih ]




klik kat sampul surat OREN tu, ,then akan keluar box EMAIL POSTING tu kan? Kat situ akan appear korangnyer alamat email untuk posting thru email.

So!!


Pada pengguna BB, sila la guna EMAIL BB anda kat telepon anda untuk update blog, takpayahla kau log in BLOGGER untuk new post, kau cuma perlu sent NEW EMAIL.


Begitu juga kalau guna EMAIL yahoo ke , Gmail ke ape ke.. gunakan add email blog kau yang keluar kat box atas yang aku blurkan aku nyer add tu, then mulalah mengarang..


CONTOH

SENT TO : azura*********** @blogger.com

TITLE : TEST ♥

OK? Selamat mencube

1 comments:

Write comments
February 9, 2012 at 11:00 PM delete

kalau ibah bukan pengguna BB tak dapt la nak apply ape yang akak nak ajar ehh? hehe..

# bila la nak beli BB.. dari dulu berangan.. sampai skang ibah berniaga roti bakar kat u pon tak cukup nak beli BB.. :( cian kan.. hihi..

Reply
avatar