FOLLOW ME

February 27, 2012

Semoga Cepat Sembuh Kakak Iparku

Assalamualaikum

Entry sedey sikekla pulak.

Memang tengah sedey pun..

MY SIL sedang tunggu masa untuk pulih sepenuhnya.


FYI : dia melalui proses Major Operation untuk membuang Tumor @ bahagian kepalanya. Takut melekat dekat saraf lain, dan bakal-bakal merosakkan saraf lain. Urm.. itu pun sebelah mata my SIL kabur.


Menurut kata MIL, sangat sedey bila lihat kondisi akak lepas keluar operation theater, MIL sendiri tak kenal.. itukah anaknya. Sebab berwayar wayar segala, di hidung, di mulut. MIL sendiri rasa sebak sangat. Now, SIL masih @ ward Neurology @ HUKM. almost 2 weeks. Selagi kondisi tak stabil, tak boleh discharge.


Menurut my SIL, dia tak mampu sangat nak gerakkan anggota belah kanan. Maybe efek operate dkt bahagian otak yg kontrol anggota belah kanan, but akan slowly recover n kena rajin terapi. =) Semoga kakak iparku yang seperti kakakku itu cepat sembuh. Rindu gelak tawa akak. Sunyi bila akak senyap jek.


Nasib baik MIL masih sihat, mampu jaga SIL, MIL pun tido Hospital almost 2 weeks jaga kakak. Pakaikan kakak pampers, makan minum akak, basahkan badan dan lain-lain lagi. See....ibu dah tua berumur pun masih mampu jaga anak walopun anak tu da beranak pinak. Tapi anak? mampu tak nak jaga mak??


Semoga aku mampu menjaga kedua ibu bapaku kelak. Amin Ya Rabbal Alamin!


Ngeri jugaklah bila tengok klip @ kepala my SIL neh. Nak menitis airmata aku melihat kuatnya semangat my SIL. Kadang2, terbit air jernih di tepi kelopak matanya, aku pun tak tahu mengapa, adakah my SIL menahan sakit? @ menahan sebak? * nangis*


Cepat sembuh yer akak! Readers, tolong sama-sama doakan my SIL segera sembuh !

Korang tengoklah klip ni.. tiap kali aku lihatnya , aku bersyukurrrr padaMU ya ALLAH kerana diberi kesihatan ini. AKu bersyukur!


-

-

-

-

-

-

-

-

-

-



5 comments:

ciksufi said...

semoga beliau cepat sembuh...

Ayumi Comot said...

Insya ALlah..moga cepat sembuh...boleh ayu tnya, knp leh jd cmni? xcident ke? nnt pas dah kuar wad, selalu bawak dia gi jumpe fisioterapi yep?insya Allah, moga kakak akn cpt pulih:)

Anonymous said...

Cik sufi : thanx a lot's. Amin!

Ayumi : oh, my SIL dikesan ada tumor dkt otak dier. Soo kena harung major operations. Dia sendiri takder rasa sakit ke apa... G hospital sbb mata sebelah tak bape nampak, smpai langgar arab. N then da lama dia ngadu sakek pale. Tapi telan panadol, pening hilang, after scan, n ambil sample kat hidung, tu yg dpt deract ada tumor sebesar 5cm....

Suriada Sulong said...

YaAllah, semoga sepat sembuh.amin.

♥ dak pink said...

Semoga cepat sembuh ya kak.

Ngeri betul tengok klip kat tu.

 

. Template by Ipietoon Cute Blog Design