FOLLOW ME

February 12, 2012

Agak-agakla.. kan da kena

Holla! since ada terbace new post kawan FB tentang salesman / gurl yang jual brang / produk etc kat supermarket / hypermarket ni.. ku pun ada nak share pengalaman. =p

Kisahnya, aku cam biasa la...g sopeng kat ***** . Pastu, beli beli bla bla turrr , tetiba ada nampak kat bahagian tengah depan kedai kasot, ada 1 group tengah wat sales pasal produk krim kecatikan. ok fine. Lantak kaulah. keje kau kan? . Ok.. aku pun jalan lenggang mak Limah jalan-jalan, mata tengok sana, tengok sini, usha sana, usha sini.. pastu tetibe tak dengar pape.. tuppp ada benda spelet * tercalit kat lengan inner aku. Lohhhhhhh!! aku ni da la jenis berjalan memang suke pakai inner itam ok. Yang kau spelettt krim kecantikan kau yang kaler putey kat inner aku pehal?? ...

> Takder mulut nak cakap ke? main tepek je?
> Takder mata untuk tengok mana kau spelet tu?

Berapi ok. series berapi! sebab after sopeng bukan tros balik rumah, nk g makan-makan lu, jalan-jalan lu..........

Dah la pas spelet krim takder cakap sorry ke apa, sebab kau da salah tepek kan? Lagila haku hangin. grrr........ aku amik balik krim yang dia calit kat inner akku tu, ( banyak ok..... mcm gayenyer nak berus gg 4 bulan! ) pastu aku calit balik kat blazer itam die. ape kau rasa?

oh! marah??.....dia marah aku ok. Katanya "ape ni kak. saya bukan sengaja"
ooooooooooooooooooh! kau tak sengaja? Takder mulut minta maaf ka? bisu ke? ohhhhhhhhhh boleh cakap plak? Pastu dia boleh kata " ala , akak cuci jap g ilanglah" ..........wahhhhh senang kau cakap? kalau spelet tu najis anak aku takpe ok! ni kau yang letak, da la takder budi bahasa. Tak cakap apa, main calit je. Aku tahu keje kau PROMOSI. tapi bukan macam tu caranya. Salah orang , silap orang mahu kau kena kaki nak? siku ke? nak?? ........

Sile la berhemah dalam menjalankan keje. Kalau macam tu cara kau keje, memang cara minta maki namanya ok. Seb baik dat day aku yang kena, kalau kau spelet kat laki aku? ohhh aku tak bley imagine apa kau dapat. Sebab kepantangan laki aku orang men calit2 benda tanpa sebab ne, Gunakan mulut, mata dan akal. Ok?

Dan! da tahu buat salah, cepat2 redakan keadaan, minta maaf ke, ape ke.. ni kau wat bodo jek, haruslah angin kus kus aku mai.
ngeks! errr.ke kau rasa kau tak buat salah????? huuuuuuuuuu,

For me, cara kau sungguh tak sopan dan biadap. Pi masuk bengkel @ seminar how nak tarik pelanggan.

2 comments:

Ainal said...

Ai pnh kena..dorg jual krim jerawat...yg si pencalit muka pnuh jerawat...geram sb dorg men calit je trus ai sound bdk tu ai ckp ni krim baja jerawat ka?kakaka...amekkaw:-)

Noor Adibah Binti A.Latif said...

wahh... macam mana lah ibah pulak jadi 'mama' nanti.. heeee~

# anak akak comel2!! hehe

 

. Template by Ipietoon Cute Blog Design