FOLLOW ME

January 29, 2012

-ve +ve terima seadanya dia sudah!

Pasangan yang sudah berumahtangga, pastinya ada pro n kontra sesama pasangan kan? Contohnya : Jeng! Jeng! Jeng!!

Isteri suke membebel
Suami pendiam

Isteri rajin mengemas
Suami malas mengemas

Isteri kurang pandai masak
Suami terer masak

Isteri cepat cool
Suami baran

Isteri boros
Suami cermat jimat

Sebab tulah kita dijadikan berpasang-pasangan untuk apa? Saling lengkap melengkapi ok. Tak perlula nak tengok n nilai pasangan org lain. Nilai diri dan psangan kita sahaja cukup!. Yang baik jadikan contoh tauladan, yang tak baik jadikan pengajaran! Cukup kan?

Tadi kat group gorjes ada yg tanya
"Cek hp suami tak?"

Pada aku senang, instinc or naluri seorang isteri selalu betul, kalau tetiber rasa nak cek, silakanlah. Pastu kalau ada sesuatu yang mendatangkan kecurigaan, jangan serbu tembok tak pakai helmet! Satgi hang yng cedera parah! Haha! Fikir ayat camnoooo nak tanya nanti ;) errr....jangan cemburu membabi buta ok?

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

3 comments:

Muttallif said...

Good Luck....

zuliana abd rahman said...

Sangat setuju dgn post ni.Nasib baik takde button 'LIKE' kalau tak yana dah like berkali-kali ngeh..ngeh...

Check hp en.somi?haha..adakalanya perlu tapi janganlah selalu kan nnt suami ingat kita ni macam 'queen control' pulak.Tapi macam kata julaa, ikut 'instinct' masing2.Kalau macam tak sedap hati tu mmg perlu sangat2 nak skodeng hp dan fb en.suami lah.

NOR said...

yup...ikt instinct je...kdng2 ble perasaan 'pelik' dtg,wat xtau je...w/pn dlm hati tu b'bisik 'p cek hp laki ko tu'...he3x..

xpela,klu die nk tipu,1 ari nnt t'bongkar jgk...kite b'serah je kt Allah,doa yg t'baik dlm rmh tangga sudah...

 

. Template by Ipietoon Cute Blog Design