NUFFNANG

FOLLOW ME

Kerah Tenaga 300%

Friday, January 20, 2012 0 Comments A+ a-

Alhamdullillah, selesai sudah kerja 'buruh kasar' hari ini.
Urm... mengapalah wanita juga yang diambil ramai jadi AJK kalau da tahu bidang tugasnya angkat mengangkat!
Urm.. Ajk lelaki yang ada pula MC dan Bercuti Rehat. Tinggal lah dua kerat wanita.
Urm... oh! nak tak nak, kena jugalah mengangkut, menolak, menyusun 33 meja, 18 kerusi sofa.
Alahai, terasa diri ni TUFF giler!  
 
Tolak menolak, tarik menarik, susun menyusun. Akhirnya siap juga. Alhamdullillah, tapi series kaki dan tangan aku sakit. Lama dah tak buat keje-keje buruh neh. Dulu masa memula keje YER aku buat, sebab staf tak ramai, bila student nak exam, muka-muka aku, tunang aku, kawan baik kitorang yang menyusun, mengangkat, menolak segala kusi meja.. Sampai 2 pagi menyusun bagai. itu SEPULUH tahun lepas. Now?? Aduiyaiii.........sure kudrat tu da agak berkurangan kan... =)
 
Series letey giler okeh. Aduhai.. kaki lenguh, tangan lenguh. How nak trening neh? ohh!! malam ni kasi rest la baik-baik.
Nak harap orang lain bantu? tak dapat la kot. Sebab memasing ada job memasing. * yaka? umm.. ontah, layanz jer la.. =)
Ok. nak g tido sat, 5 menet jadi ler.. sat g nak pi menyusun segala balik semula.. rini last day keje, Isnin n Selasa cuti umum, RABU dah programnyer. Masalahnyer. SEMPAT ker nak SET-UP?
 
oh!! no!!
 
Tuhanku, Permudahkanlah Urusan HambaMU ini Ya Allah.
 
Azura,
Via Email .