FOLLOW ME

January 18, 2012

Aku P E N A T

Pagi hari bermula dengan 'dizzy' a.k.a sakek kepala. Punca? agaknyer aku kurang tido, pastu lewat makan, kadang-kadang tak makan. oh! aku tak diet okeh. Sila jangan wat 'andaian' sendiri. Dah abes halus da neh, takde maknanya nak diet miet lagi yerk!
 
=)
 
Rasa malas giler nak bangun pagi tadi ok. Hmmm.. ada suara kecil dalam diri aku kata ' tido la... tidola.. kau sakek pale.. kangpengsan camner? dok uma lagi syiok tido.. cuti banyak lagi.. so. tido la tido la..........' cehhhhh!! pastu ada sore lain plak kata ' baik kau pegi keje.. kalau tak tahan sangat nnti pi MC. kau duk umah pun kena tengokkan ayiez anak kecik kau tu.. sama je tak ley tido.!! ha ha ha !! so.. sudahnya aku g keje.. kihkihkih!! Alhamdullillah, after breakfast with lovely huby n son @ As-Salam, kurang sikek sakek pale.. agaknya da masuk angin lah.. aku semalam kire tak dinner la.. pagi bf maggi goreng, tgh tak makan, ptg jam 6 makan nasi kukus. Yang petang tu kire for lunch la kan? :D
 
So.. apa je buat hari ni? ..
Selain bercerita, berconference dengan geng SF tentang game semalam, selebihnya aku kena jaga reference desk. Pegawai yang duty pagi ada meeting, so yang kena gantikan 'AKU lah' .. pastu petang bos aku kan mc sakek mate... so yang gantikan pun 'AKUlah'.. heee... duduk ref desk ni, standby jekla dengan soalan dan jawapan. Aku paling pantang kalau student datang nak tanya kat Ref desk, tapi buat cara taiko. Memang cam taik! ^^ ops... Kena ngan aku yang duduk bawah tu.. memang kau kena la ngan aku kan.. hurm..
 
Logik ke tak.. kau nak tanya akum how nak cari buku bla bla, tapi kau cekak pinggang, berdiri cam samseng. So layanan aku kat kau pun ala-ala samseng la boleh? Nama aku pun terpampang kat situ, kau panggil aku HOI HOI jek. Jangan harap aku nak pandang dan jangan harap aku nak layan. Ok. kalau kau panggil aku hoi -hoi. tetiber je aku jadi PEKAK. * malas nak layan kom kang kuar lak makian, Sekian time kaseh. Pastu, ada pulak, aku da explain sistem bla bla, skang tak ley pakai.. kau nak cari gado cerita sana ok sini tak bagus tu peJADAH? dah sana bagus, kau pegilah sana! yang kau datang sini PEhal? .. kalau da datang sini, guna servis sini, boleh tak ikut je pEraTuRAn Sini??.. Nak beri komen tu bolehm tapi jangan TUNJUK pandai, sedangkan bodoh. oh! lasernyer mak nak.. =)
 
*** Sekarang tengah layan lagu Ombak rindu.. terimalah aku seadanya.. lembutkan ati dia.. huhu.. bukan dalam hubungan suami isteri je, tapi dalam persahabatan juga. Skang ni terasa selalul sangat kena beralah. Hmm.. kenapa yer ada orang jenis kalau bercakap tak pandang keliling? Tak reti nak jaga ati orang lain? even dia tak maksudkan kita? tapi benda tu berkait dengan kita?kenapa? kenapa? ..  Ada lebih baik aku menjaga hati dan diri aku.. nak harap orang lain jaga hati aku. jawapannyer tak. Sebab susah nak cari orang yang faham kita. Ada jenis orang yang mencari kita bila dia sunyi, bila dia susah, tolongla anggap aku ni kawan bila-bila saja time yang kau perlukan aku. Bukan time kau sunyi, bukan time kau susah hati, bukan time kau sedih je. Aku ni kalau nak bercakap cuba nak menapis sebaik mungkin kata-akat aku agar tak menyinggung kawan aku, terutamanya bff aku. tapi. adekah mereka juga begitu? Ke aku je fk camneh? entahlah. Semoga frenship forever. Biarlah yang tersinggung tu pergi jauh². malas nak kenangkan.
 
Pasal liga semalam. starting da cUnz. Pastu kelaut kelaut. wahaha..... kena saiko dengan otai, ramainya lelaki keliling semalam. Segan mak nak. =)Aku akan training lagi. Aku akan buktikan kata-kata mereka itu salah. Dan tak salah juga encik suamiku menjadi coach aku. Kerana bermulanya spin aku dengannya. Encik somi, jomlah kita trening mantapkan score kita di penampilan akhir kita di BPL. tahun depan kenot dah.. anak aku sekolah pagi. Utamakan keluarga ya Ajulaa!!
 
Oklah, aku nak balik masak kari ikan merah.... sedapnyer!!
 
Azura,
WithLove18012012
 

0 comments:

 

. Template by Ipietoon Cute Blog Design