FOLLOW ME

December 8, 2011

Kamu.............MAMA yang MANA? ;p

Anda Mama yang Mana??? (k
Sile berlaku jujur okeh =p

1. MAMA SERBA SEMPURNA
Mahu segalanya dilaksanakan sempurna di mata: suami, anak--anak dan rumahtangga.
(Dari langsir, baju Raya....kuih raya... Nuggets, yogurt...semua buat sendiri...Homemade!!!)

2. MAMA SUKAR DIJANGKA

Memang dia suka mencipta situasi kurang senang di kalangan anak-anak.
Mood-nya yang sekejap bagus, boleh pula bertukar sekelip mata??
Bahaya. Sengsara anak-anak dibuatnya. (yang ni ramai tak mengaku..:P)

3. MAMA ' AKU YANG UTAMA'

Dia mementingkan diri sendiri. Kerjaya dan kejayaan diri paling diutamakan.
Anak-anak?? Oh...orang gaji ada...anak jatuh nombor 2. (yang ni wujudke?.....)

4. MAMA PENYELENGGARA

Dia mendidik anak-anaknya dengan pengetahuan lengkap agar tidak tercicir dalam pancaroba duniawi.
(Mama jenis ni selalunya kawan baik dengan makcik google...:P )

5. DIA SAHABAT, DIA MAMA

Seronok mendapat ibu jenis ini. Segala masalah boleh dikongsi bersama.... (mama idaman semua)

Dan En. Stephen B., boleh tak kalau mummy nak tambah satu lagi jenis MAMA??? ...ikikiki...
pernah dengar tak KIASU MAMA ?? ** copy from blog Alana Qish la ne ;p

6. KIASU MAMA ( 'taknak kalah' mama)


KIASU- (kee-ah-soo)
Kiasu dalam bahasa Hokkien membawa maksud, takut kalah atau tidak mahu kalah.Diantara salah satu perkataan kegemaran orang-orang Singapura.Kiasu menggambarkan sifat seseorang.

Mama jenis ini pantang menyerah. Akan sentiasa alert dengan perkembangan mama-mama lain disekelilingnya.

Pantang dengar anak mama lain lebih sikit. Dia pun seboleh-bolehnya nak buat sama untuk anak dia. Tak salahkan??

Contoh :-
a) Dapat tahu, anak mama A tuh pakai botol susuJenama XXX. Botol jenama tuh bagus. So Kiasu mama ni pun nak jugak...hihi.

b) Dapat tahu, anak mama B tuh pandai sangat dalam maths.So Kiasu mama ni pun terus pergi kedai beli banyak buku latihan.Nak suruh anak dia buat latihan banyak-banyak.

c) Dapat tahu anak mama C tuh, 4 tahun dan masuk Taekwando class. So Kiasu mama ni pun cepat2 masukkan anak dia....Hahaha...

Soooooooooooooooo cute mama-mama ni kan? =p


So dah tahu u all masuk kategori mana?
AKU? Yang pastinya aku no. 5 * yakin diri *

2 comments:

zuliana abd rahman said...

Ajula, camne nak buat bentuk love tu?cantikla...

♥ azura wif lurvee ♥♥ said...

erk. lau pakai keybord pc .. tekan 'Alt serentak dengan no. 3 " so akan keluar ♥ hikhik

 

. Template by Ipietoon Cute Blog Design