NUFFNANG

FOLLOW ME

Biau duit Abes kat Anak......

Thursday, December 08, 2011 4 Comments A+ a-

Papa kata adik high maintainance.
Dulu abang dier.. 3 bulan kat spital.
Adik dia plak, every week cari ubat yang rasi kat Farmasi.
Faham-faham dah la kan?
Ubat kat Farmasi tu bukan murah-murah.
Tapi tetap bersyukur..
Adik tak perlu kuar masuk wad dan sepital macam abang.
Cuba adik tengok abang......abang tu da sihat kan?
Da boleh lari-lari, main-main.. belajar pun pandai kan? =)

Last week adik kena batok², teruk sangat batok dia.
Bila aku dan papanya diserang batok..... barulah kami tahu dan dapat rasakan kepedihan tekak adik setiap kali adik batok. Sebab tu smpai keluar air mata. =(
Bawa adik g klinik, 2-3 klinik pegi, batok tetap macam tu. Sampai mama beli 3-4 jenis madu. pun macam tu.. Ada la kurang sket. Tapi tetap teruk. Mama usaha cari ubat batok kahak adik dekat Farmasi. Orang Farmasi sajeskan " Rhytinathol " urm... kalau untuk dewasa, pun sama. Yang untuk dewasa memang mama dan papa da cuba.. Makan ikut sukatan, then ko akan pengsan about 8 jam! ....... pastu tekak akan rasa ok.tader perit² dah. Ubat batok kahak adik tu harga RM 18.85 sen. Beli lah........., sekalli beli dengan cool fever, ubat bontot segala. semua dekat RM30.00++. * takpe adik.semua untuk adik.

Adik kan da masuk setahun. ...... mama dan papa pun tukar susu adik * tolddler lactogen for 1-3 years * ,.... nampaknya adik tak rasi guna susu tu.. asik cirit birit jek. dekat seminggu adik cirit. Pastu punggung adik melecet da.. satu mungkin sebab bs adik cuci punggung adik guna baby wipes. Kalau mama, mama terus bawak adik g toilet je.. alah dik, adik cirit sket je.. tak bau pun kan? ;( ....... Sedihnya mama tengok punggung adik merah² macam tu...

Semalam mama bawa adik g klinik, dokter tu bagi cream ape tah! yang ada garam tu.. hmmm... pedey ok. Sebab , kita yang dewasa ni pun, kalau bibir kita pecah, then kita TERmakan garam, terasa pedih kan? inikan plak baby! Lepas dia nangis jerit-jerit tu, aku cuci balik punggung dia.. pakaikan dia nappy rash cream brand anakku. Ok plak budak ni senyap. * nak marah sape ek? Doc ke assistant??? ********* grrrr...........

Minggu ni je dah 2 kali beli pampers adik. 2 kali beli susu adik.. , adik asik cirit je kan? sure la takley biar lama-lama.. tukar susu lagi, sebab tak sesuai.......... takpe adik. semuanya untuk adik. Semoga adik cepat pulih. Takmo meragam-ragam da okei? =)

Mama , papa dan abang sayang adik.

4 comments

Write comments
♥ dak pink
AUTHOR
December 8, 2011 at 4:58 PM delete

Kalo IR kena rash tu, ain letak bedak pureen yang warna biru cair tu. terus hilang rash.

Reply
avatar
December 8, 2011 at 5:54 PM delete

Insyaallah...setiap wang yang mengalir tu ada ganjarannya disisi Allah.Yang penting anak-anak kita mendapat yang terbaik kan.

Reply
avatar
December 9, 2011 at 10:45 AM delete

ain : oh series tak penah beli n try bedak tu, petang ni nak carikla. kesian dier menangis2 ...

zu : yer betul. Duit boleh cari kan. :)

Reply
avatar
December 9, 2011 at 11:11 AM delete

cuba akak cari kedai HOUSE OF HEALIN, beli LUKANO (JEL GAMAT)... INSYAallah berkesan, psl sy kalu mengelecek pun sapu mlm, esok dh ilng, kalu jd ulser dlm mulut, sy letak aja esok tu dh ilng.. pasal dia kan gamat... tryla...

Reply
avatar