FOLLOW ME

December 9, 2011

Accident @ Desa Anggerik Nilai

Itulah yang dikata " malang tak berbau "
Kita bawa hati-hati pun, da kalau nak jadi, nak kena....... kena juga kan?
Tapi yang kesian Pemandu Wanita dalam kereta Wira tu.
Dikatakan wanita mengandung 8 bulan.
 
Lihat kereta wira itu remuk teruk. Mujur dirinya tidak cedera teruk.
Hopefully ibu dan bayi selamat dari sebarang kecederaan dalaman.
 
Jalan area Desa Anggerik dan Kasia tu memang bahaya la.
Terlalu banyak simpang.
Dahla kalau pelajar bawa kereta @ moto ( tak semua ea ) membahayakan pemandu lain.
 
Kadang kadang tu bawa 30 km je, duduk kanan.erkk!!! * bahaya tau dik, bahaya tok orang yang belakang kamu.
Bukannya kita nak soh bawa sampai 120 km.. tapi pada-pada la kan..........
Kalau kau bawak slow pun bahaya, kau bawa laju pun bahaya.Tu pun kau tak ley fikir ke?
 
Ada tu plak, nak keluar simpang, main keluar jek............ haish.........tanpa signal. Ape? kete-kete yang ada skang ni sume tade signal ke ape?
haishhhhhhhhhhhh..........
 
Aku nak cadang la.. sekadar cadang la kan....
Dengar-dengarnyer kat jalan "besau" tu nak dibuat bonggol. erk!! cam tak sesuai jek,
jalan besar nak buat bonggol.
Aku cadang, agar USIM buat jejantas antara hostel student ke bas stop seberang jalan pun da ok. Kalau tanak buat sampai masuk kampus.
Buat jejantas yang bukan jenis bertangga. So dat, yang jalan kaki, naik beskal or moto selamat sket nak seberang jalan...............
 
Like USM. Ada jejantas dari hostel dia terus masuk ke kampus dari dalam hostel. Selamatttttt pelajar-pelajarnyer. =)
And one more thing, semua jalan keluar dari  taman-taman berbukit tu....kasi TUTUP la...... kalau nak pusing, adakan
U-TURN dekat dengan simpang tiga yang hujung jalan tu.........
 
Biar jauh sikit.....asal SELAMAT kan?
 
 
Azura,
With Love 09122011 

0 comments:

 

. Template by Ipietoon Cute Blog Design