NUFFNANG

FOLLOW ME

Update Si KeciL

Monday, November 21, 2011 0 Comments A+ a-

Ringkas dan padat kot.
Padat ker?
Layanz

Tadi tengahari g klinik. Bawa ayiez jumpa doc. Sebab sangat² tak menahan nak dengar rengetan dia.

I more prefer doc lelaki la dekat Klinik Z .
Dokter popuan ni, cek smbil lewa je, cakap pun nak tanak jek. Sakek ati tau.
Kita ni risau tang anak, dia ley said 'tader pape'
Kalau takder pape. apehal dia melalak cam kena pukul???
haish.

ops.terpanjang plak.

KISAHNYER

Doc tanya sakit ape?
Aku kata " Air liur dia meleleh², minum susu kurang, macam sakit tekak, batuk, selsema, ada dot di celah paha n lutut dan demam di waktu malam "

Doc. Ok.

Tindakan doc :

1. Cek suhu - 37 clc
2. Cek tekak - merah
3. Cek tapak tangan dan kaki - takut jangkitan kaki, tangan dan mulut jek
4. Cek dot di celah paha - dia kata tade pape.

So, doc bagi ubat :: Demam + Batuk + Selsema + Sakit tekak + Gatal tekak + Gel Sapu di bibir dan lidah

Sepatutnya untuk mulut dia , doc bagi Oral Aid A. Tapi doc kata da abes stok n suro we ols pi beli kat farmasi. Haiyoooooooooo

Ok Zassssssss g beli. Da alang² sampai farmasi @ Warta Bangi, aku beli Gripe Water + Antiseptik Cream dan Oral Aid Liquid.

GET WELL SOON my Dear Baby.