FOLLOW ME

November 25, 2011

Sikap .

Anda bagaimana?
Ada beberapa situasi yang Encik Somi akan hantar anda dulu kedepan
seperti berurusan dengan kaunter, Untuk aju soalan, belian, tawar menawar?
 
Ha.............
Dalam situasi aku...........
Aku la yang akan dihantar kedepan oleh Encik Somi.
Sebab Encik Somi agak kurang sabar, JIKA layanan kaunter @ Servis cam hampeh.
 
So....... Sebelum dia amuk kat konter tu, BETTER aku la yang pegi dulu.
 
Contoh A :
 
Kita dekat tempat boling, then ball stuck. Sudah pasti kita akan panggil staf tempat boling n cakap
" dik ball jemmm " ..
:::: kalau kita dapat jawapan : "Abang tekan button merah tu, nanti technision kita dtg betolkan.. TAKPE. Ok, kita ikot saranan die.
Kita pun tekan la button tu patbelas kali, tapi bola still jemm ...Pastu tanya lagi "dik, da patbelas ratus kali tekan ni, bola still jemm ape cer? "
:::: kalau kita dapat jawapan, "ok, jap.. saya g belakang tengok" .. OK takpe.. kalau kita dapat jawapan camni? " takpe.. abang tekan je, sampai dia ok" ..
SESIAPA pun akan MARAH. kan? Sebab.....Bukan kita tak buat perkara pertama yang dia suruh , kita dah buat, tapi situasi tetap sama. SO! Please la wat keje!
Kami bayar tau......................
 
Contoh B :
 
Kiter g makan @ one place ni, Orang tader la ramai mana..pekerja dia ada 5-6 orang terpacak ucap welcoming notes. Ok. We all masuk. Duduk. Borak²... Dapat menu........... Dekat 10 menet takder yang datang amik order. heh.! ko ingat kami masok ni nak lepak borak jek ke weh? huhu.. * angin * da la lapo.. Me asking " Hello, ai nak order " ....... Depa answer " owh, belom order? " aku ??? .......... dari tadi aku panggey korang yang tengah lepak tu pehal? aiyokkkkkkkkkkk...
Tu nak ORDER tau.. ni dah ORDER pun tunggu 40 minit. Erk! * Tobat mak Jemaah takmo da makan situ. Even makanan sedap. Takmo, takmo.. *hati sakek. :/
 
Contoh C :
 
Kita tengah syiok-syiok makan, sambil gelak² anak beranak, tetibe ada orang datang minta sedekah. Orang Buta yang dibantu oleh seorang lelaki yang kelihatannya sihat tubuh badan, Ermm........ pantang sebenornya jumpa orang yang meminta sedekah time tengah makan. NOT NICE ok. Lagi satu, apa fungsi orang sihat yang teman tu? baik kau pegi keje la. Pastu , yang hangin.....selagi tak bagi, selagi tak hulur.kau dudukkkkkkkkk @ berdiri la tepi meja aku kan? huarghhhhhhhhh!!
 
Contoh D :
 
Pergi Supermarket @ Hypermarket.. aku pantang betol jumpa salesman yang tarik² aku n huby untuk juin buat kad kredit la ape la.. haish..... orang datang sana nak SHOPPING. Bukan nak dengor ko cakap itu free, ini free.. bla bla, isi borang, dengar talk. then PAY. ape yang FREE nyer? CER citer.. FYI. We all tak guna CC for Shopping. Kami guna CC for Touch n Go n Minyak saje..............
 
So... kalau rase-rase keje kamu tu adalah menyediakan perkhidmatan , kejela bebaik no.. jangan sampei kena maki free jek dengan jawpan-jawapan sengal korang tu. Kalau dapat kastemer cam haku ni takpe lagi, aku bukan jenis maki orang.. * tarik muka sket adelah.. tapi tu takkan efek korang kan? =)
 
** Please jangan jawab TAK TAHU
** Please jangan amik masa lama sangat nak explain.
** Please jangan paksa kastemer
** Please jangan banding CC tu tak ok, ni ok.. kau boleh BUKTIKAN nape cc tu tak ok?
 
Setakat ni, ni je yang aku boleh merapu. TATA!
 
Azura,
Via Email .
 

0 comments:

 

. Template by Ipietoon Cute Blog Design