NUFFNANG

FOLLOW ME

Reatret Pengurusan & Family Day 2011.

Monday, November 14, 2011 1 Comments A+ a-

Bertarikh 12-14 November 2011.
Kami berkampung @ Tiara Beach Resort Hotel.
Ada Reatret Pengurusan dan Family Day.

Selonok memang selonokla.. tapi cian Encik somi tak sihat. Pastu kena jaga ayiez plak time aku kena masok discussion.. Thanx alot's mr huby. ♥♥♥
Memula ingat nak tinggalkan ayiez dekat my mom.. tapi cian plak my mom tak sihat sangat, Si ayiez ni boleh tahan lasakk wooooo....... 1 rumah dia kemas :D


No nombor bilik....... Tingkat 4 ko.... kehkkehekh..Masa dpt tu CHILL je la kan.sebab pk ada lift. Sekali sampei depan LIFT, lif tengah rosak da.... Dan kami yang inesen ni tak pk panjang, tros menapak naik tangga dengan beg baju, beg baby, bakul susu segala........

******* Phew........kurus mak dan ahli keluarga... :D:D
Sian encik somi ai.. da macam nak PINGSAN..... sampai nak ambil kunci dlm poket pun gigil² .

Jika encik somi pingsan........aku tengah pk camno nak bawa dia masok bilik.. campur berat aku + ayiez + apiz pun lom tentu = papa :P hahaha



*** The Prize! --- Hadiah Paling Skema....Mengikut istilah pakcik GUGEL


SKEMA is


Pada pengetahuan ana, seseorang yang digelar skema ni adalah - Seseorang yang tak aktif bersukan dan tak lasak.- Seorang yang lurus- Bercakap seperti membaca skrip- Berpakaian kemas dimatanya padahal kalau kita tengok tak sesuai.- Suka buat perkara pelik dari orang lain. Benda pelik yang tak salah.- Pakai kacamata yang klasik seakan rekabentuk zaman dahulu kala.Pada ana, ana suka bekerja dengan orang2 skema. Sebab mereka ni seorang yang lebih fokus kepada kerja dan serius. Itu pengalaman ana sahaja untuk dikongsi. Sebagai pemahaman mudah, 'budak skema' adalah seseorang yang TERLALU mengikut peraturan sekolah/university/kolej sehinggakan kita melihatnya semacam pelik. Pelik sebab macam over sangat. Suruh pakai kasut, dia pakai kasut kulit ayah dia punya. Isk, susah nak terangkan sebab ia subjektif.


DAN


Salam sejahtera semua. Pada pendapat saya, skema dirujuk kepada seseorang yang : - Berpakaian kemas @ tidak selekeh atau kotor - Sering sikat rambut ke tepi - Tidak menaruh minat terhadap sukan - Tidak suka akan aktiviti yang lasak - Mematuhi peraturan di sekeliling mereka - Selalunya berkaca mata - Suka membuat kebaikan yang kadang-kala tidak biasa di khalayak orang ramai - Bersifat serius dalam sesuatu perkara, namun kadang-kala bersifat bergurau senda pada waktu lapang - Berdisiplin, berprinsip, amanah, rajin dan tidak suka akan perkara yang negatif - Suka melayan seseorang jika seseorang itu melayannya dengan baik - Tidak up-to-date dengan trend zaman sekarangDiri saya boleh dianggap sebagai skema kerana kawan-kawan sekolah mengganggap saya skema setiap masa. Saya suka jadi skema kerana tidak ada tindakan yang akan diambil oleh pihak sekolah kerana sudah mematuhi peraturan. Namun, saya pernah sesekali ingin merasakan hidup tidak skema, tapi tak dapat sebab saya pandang perkara yang buruk sikit sahaja saya dah tak suka


Layanz je la apiez.. Anugerah Budak PalinG SKEMA ke ape ke.. janji mama tahu anak mama bijak, pandai kan? Exam baru ni seme dapat A. Good Boy!!! .....


*** Senyum dalam hati ***




Apiez masok pertandingan mewarna.. honestly anak den ni tak reti pun kaler maler sangat ni. dia tak teliti. men kaler cincai bancai jek.. ahakz... Tu pun dapat 3rd prize. Ok la tu kan? Atas usaha sendiri.. bravooo


So, dapatla dier. beg ini........ ahahaha... suke giler..!


Ni pulak, hadiah Tele-Macth apiz masok. ada yang pertandingan tipu belon tak beso².wakaka..... apiez memang tak reti tiup belon okeh. Lagipun dia ada Asthma..



Ni la HASIL mewarna dia......... Ok ler tu kan? :D:D:D




Dengan TEKUN mewarna..... haha. duduk atas batu. sakit bontot dia katanya. kehkehekh..



Mandi manda time :-

Si ayiez ni takot air daaaaa

Penat papa dia tiup pelampung tu. naik 5 menet je. ahahaha.......




'KAKAK' with a"adik-adik" ...kihkih.......

NI mama la to my sonS..



Dalam bergembire........ ada juga yang terluke....

kihkihkih.....~ layanz je la kan.........


melihat anak-anak seronok, hilang duke lare.. wahhhhhhh


SERVIS @ TIARA


For me - not superb! ... biasa2 jek. yang best tempat lepak santai n mandi manda saje. Makanan B minus


OKBai.

1 comments:

Write comments
ibu chiqamie
AUTHOR
November 14, 2011 at 4:25 PM delete

wah btul btul btul...pool side dia je best kn.mknn kureng....servis pon kurenggggggg

Reply
avatar