NUFFNANG

FOLLOW ME

Mari Belajar : Update Blog Via Email

Sunday, November 20, 2011 0 Comments A+ a-

Saya da janji kan? Jika percubaan untuk update blog Via - Email berjaya, saya akan kongsikan kan? Nah...meh kita share info + tambah ilmu


=)


Saya jumpa ni dari belog sis leenze .

Juga asalnya tutorial ini dari belog sis comel Ardini Humaira ni.


Sharing is Caring and Loving kan? :D

i copy n paste ape yg i jumpa tu yer...


Jom kiter belajar....


Ok. Juz follow dis simple steps :-


untuk update blog melalui email, perkara yang pertama adalah klik ikon envelope pada dashboard tu. Nampak arrow hok beso tu? :p





Pastu akan kuar macam ini.

-

-

-

-

-


Bila dah keluar benda ni, taipkan password u all kat bahagian kotak kosong tu.
sile la padam perkataan secretWords tu dan tulis password sendiri.


Sile pastikan tak ada orang tahu password tu. kalau tak, ada orang boleh update blog kita menggunakan email u all okey..


Bahaya !!! Bahaya!! ...contohnya password korang abcde, so taip je abcde di kotak tu. pastu tekan save... then korang boleh tengok pada ikon envelope tu bertukar jadi warna peace...


And from now on , korang dah boleh update blog melalui email. macam mana caranya? Lihat ini ...........

-

-

-

-

-



Macam kita nak hantar email juga... kiranya email+password yang kita register kan tadi tu jadi alamat email untuk update blog kita serta-merta... taipkan je amni_shiro.abcde@blogger.com.

Subject tu akan jadi title then taipkan aje kita nak cerita tentang apa. boleh attachkan file sama... mudah je kan ^___^

Mudah kan?


=)


Tak tahu belajar,
Kalau dah tahu, kita kongsi info.


Kalau aku ni ketinggalan ketapi..jangan gelakkan, sebab hari ni aku belajar sesuatu yang baru =)


weeeee................