FOLLOW ME

November 18, 2011

Ikhlas ker ?

Bismillah.
Semoga posting ai kali ni tak disalah ertikan

=)

Ayat gempak, macam la belog kau femes Jemah oi!
Sekadar belog suka² merapu yer tak?
So.. suka aku la nak post ape kan?
DO I mension UR name?

Ape?

Takde? Kalau takder.. itu bukan kau lah TEMAH.

=)

Ikhlas ke kita?
Jika kita buat keje merungut sana, merungut sini?
Jika namanya TOLONG, perluke rungut merungut ne?
Daripada kau dapat pahala besar punya,
Tros tak dapat ape.
Dapat penat ada!

Aku selalu nak motivasi diri, supaya taknak merungut² ni.
Tapiiii
Kita ni manusia.
Kalau asik kita jek kena tekan kan......
Lelama hangin gak Temah Hoi.

Like my fren said.

=::: Bila kita mula masuk keje ke satu unit yang memang banyak keje, then berpindah ke unit yang KURANG keje yer.. bukan TAKDER keje, kita akan rasa tak best. Sebab takder RUTIN yang nak kena buat, so!! masa ini kebijaksanaan sangat penting! Pandai² la cari keje ape nak buat, tak yah melangok wat bodo, sambil bergosip-gosip non pekdah ek!

=)

Ataupun kalau tak bergosip, angpa dok keluaq pi sana, keluaq pi sini. Tak bagos...... malas nak cakap Berkat tak berkat gaji orang. Biarlah tu urusan Dikau dengan Allah.

Aku hanya nak jaga keberkatan aku dengan Allah. Semoga aku juga berubah.
Kita kena sentiasa berubah. Bukan saja mengikut peredaran zaman, tetapi mengikut trend terkini dan situasi tempat kerja. Jika satu-satu proses kerja itu memerlukan penambahbaikan...............

Y not kita buat penambahbaikan?

Mengapa kita menolak sesuatu yang baik dan mengekalkan kekdah yang tak berpekdah? Cer citer? Sebab da BIASA dengan cara tu? Cuba kita bawa diri kita ke satu situasi sukar.

=)

Manusia kena harus SENTIASA berani berubah untuk kebaikan.
Akhir kata!

-
-
-
-
-

Jom la berubah, baik hubungan sesama manusia, juga Allah pencipta kita!

=)

peace.

0 comments:

 

. Template by Ipietoon Cute Blog Design