FOLLOW ME

September 5, 2011

Raya! Raya! Raya! - 1st day

As-Salam...


Aku da masok keje pun today, 5 September 2011. Tapi aku dutu kaunter pagi.. so.... ada kesempatan la nak update n upload gambar raye.. hiks. :D


Malam raya, kami cam biasa la.. di rumah sendiri, kemas rumah, lap lantai, lap tingkap.. makna kata, dok buka cuci-cuci services gitu :D , Aku plak, sibuk kat dapoq.. dok masak rendang ayam, rendang daging, sambal kacang, sambal tumis bilis, rebus nasi himpit, siapkan bahan nak buat kuah lodeh esok paginya.. hahhaha......* mak bizi noks..


Walopun aku dok pum pang kat dapoq sorang-sorang, * dah sah-sah memang takdo macam suasana raya kan? tapi aku seronok la bila ESOKNYA tengok depa dok makan di pagi raya.. ilang penat lelah mak semalam noks. :D ....... pecah peloh .. hihihihi


HAri RAYA PERTAMA * Selasa.... akku bangun jam 6.00 pagi. Pum pang masak kuah lodeh, iron baju raya apiz, papanya dan ayiez.. sekali pakej baju aku la ...hehe.. *semangat ko.. bangun awal, iron baju n masak sume.. sedangkan badan ni, TERsangatla penatnyer..... :D


Jom layan pixca 1 hari di hari raya..

WUT kami jalan tak jauh, sangat, tapi patah balik, patah balik, rasa JAUH giler n lama GILER dok lam kete :D


dari umah kami -


Nilai - Bangi - Putrajaya - Nilai - Kajang - Senawang - Bangi - Kajang - Nilai.

** GILER ko~!


Buah hati pengarang jantung mama dan papa.

Penghibur mama dan papa.

Adik dan abang.
Sama handsome ♥




My Sweet's Family

Aku pun tak tahu apa kaler baju aku.

Asalnya kami nak cari kaler BIRU.

tapi yang kami beli ni.. Hijau ala-ala Turqoise.

Klu secara livenyer...memang kaler HIJO.

Tapi lam gambau........ BIRU.

okeh. BEDAL jek.

Ramai yang tanya....we ols tempah ker? sebab memang sejibik corak n kaler anak-beranak..
aku jawab senang je.. ** ~ tak tempah! beli jek.....1 kedai :d




ayiez........... semua benda ayiez nak geget tau.


korang tau ape dia geget ni?

Ni kaki Barbie doll...

time ni ngah beraya umah adik ipaq aku kat Kajang..

hahaha. dah la sebelum tu, dia wat hal makan tisu.. adoiiiiiiiiiiiiiiii



Aku suka pix ni..... terserlah kenakalan apiz n adiknya...... tengok la tue...... kehkehkeh

Sama tak muka mama - abang - adik ?
cumil je apiz wat camtu ek?
DAh besar da anak mama..
tak yah mengada-ngada!! ~

1 comments:

ann @ hatiberbunga said...

mama senyum control cun. ekekek..

 

. Template by Ipietoon Cute Blog Design