FOLLOW ME

August 15, 2011

Tiada Tajok # 6

Kat sini aku ada beberapa SHORT POST, tapi banyak tajok.. lebih daripada 1 tajok consider BANYAK la kan? kah!kah! kah! kah!
Oke series T_T

PUASA
Berpuasa, bukan hanya kita ni menahan lapar dan dahaga. Tapi kita kena juga jaga setiap deria yang kita miliki. Mulut jangan laser, Mata pandang yang baik² je, Telinga kena dengar yang bagus je .. Kaki melangkah ke tempat yang baik je, Tangan buat benda berfaedah jer ..

Apa yang aku perhatikan, terutama dekat Fesbuk. Seawal jam 10.15 pagi, dah fikir menu apa nak berbuke yer ? ... Lepas buka plak, seawal jam 9 malam, da fikir, esok nak sahur apa yer? . adus.... Fasting is between u and Allah. Bukan hanya makan minum meh!!

KAU ISI BAKOL, KAU ANGKAT SENDIRI * BERAT taks?
Oke.. ni bukan post jeles ke hape.. tapi agak berpinar mata ni, balik² post betapa bahagianya dia dengan lakinya, betapa baiknya lakinya dengan dia, betapa dia dilayan bagai permaisuri, betapa dia adalah ibu paling sempurna, betapa dia adalah ibu paling hot n gorjes......Agak², kau nak post tak tentang kau gado laki bini semalam? ...... Orang lain ada family gaks.. * wekkkk

AKU oke, KAU tak Oke.
Aku tak kata kau, so, aku anggap aku dengan kau 0-0 . Takder masalah,. Tapi kenapa setiap kali bertentang mata dengan kau, mua kau serba salah? Kau ada kutuk aku belakang² ker? hurmmmmm, FITRAH manusia.. Aku maafkan jelah apa kau kutuk aku, aku redha. Aku pegang 1 prinsip je.. aku tak kata kau, kau jangan kata aku, kalau kau kata aku, JERAWAT BESAR tumbuh tepi idong kau.. MAU????. * kejam plak aku rase :p
Camnila, aku pun manusia, kau pun manusia.. aku pun dulu ada TERmengata kau. FITRAH kan? Tapi skang aku low profile.. bukan low blood :p Aku tak kacau kau, kau jangan kacau aku, Sabar aku ada LIMIT . okeh? Bertentang mata pun kau tanak pandang aku, AKU TAK KISAH! seba tak luak even 1 sen pun...

* Kau KUNUNnya lebih banyak makan garam dari aku kan? Aku harap kau tak kena DARAH TINGGI sebab terlebih makan GARAM. :p

"PARAM" = PASAR RAMADHAN :p
Istilah ni aku baru tahu dari BFF :P dia gelakkan aku, sebab aku tak tahu apa itu PARAM. cet!! ... ;P Now aku da tahu.. haha..
Ni nak story sket tentang "PARAM" kat area Kuaters KLIA. Hurm...

- Ikan bakaq - tak yah la beli.. sebab rata-ratanya X sedap! dan mahal..
- Kuih.. adui.. tergezut aku. donut 1 -0.50 SEN! * keras plak tue
- Air tembikai - Memang la 1 singgit.. tapi rasa TEMBIKAI langsung tado!!

Yang bez... Nasi Kukus......Nasi Kukus, Nasi Kukus.walaweh.........

***Banyak lagi aku nak citer.. tapi anak aku da bangun da.. esok la sambung ek.. tata!! jangan lupa SAHUR esok.. WSLM

0 comments:

 

. Template by Ipietoon Cute Blog Design