NUFFNANG

FOLLOW ME

Melaka story & Inter Varsity 2011

Saturday, July 16, 2011 0 Comments A+ a-

Seminggu tak hapdate. Rasa setahun. ahakz!! gediks ya? =p


Okey.. bermula 09 Julai sehingga 16 Julai 2011 , para atlet yang terlibat dengan Sukum 36 @ Utem akan berkampung di Melaka..
Aku dan family tinggal di INB Resort.


PENGINAPAN ----------> INB RESORT


For further Information ----> klik sini http://inbresort.wordpress.com/

Tempatnya nice, selesa for golongan sederhana cam haku nih ..

RM130.00 per nite adelah berbaloi includes breakfast for 2 person.

Lokasi dier, betul² tepi jalan besar lepas tol Ayer Keroh belah kanan. =)


INB gak ade sediakan pakej untuk family day, seminar dan gathering. Jom layan a few pixca :-



Ruang makannya.

Selama 7 hari 6 malam disana, sarapan dia not bad. 1 makanan berat like nasi lemak, mee goreng, bihun goreng, nasi goreng, then 2 jenis kuih, 1 roti bakar @ roti telor & 3 jenis air.

The pool

Sesuai tok rehat-rehatkan diri


The view.

Tempat ni selesa, jauh hiruk pikuk kota.. -> TENANG. @_@



Bilik.

Semua room standart.

Samada nak katil Queen @ katil Twin Bed. -> pilih.


KAMI -------------> Bowler$


Bermula 11 Julai, Sukan Bowling bermula.

Yeah... dengan semangat aku melangkah dan ingin memulakan saingan.

But masalah bertimpa-timpa.

Lane rosak, sistem rosak, tournament delay 1-2 hours.

Hmmmmmmmmm. ..mood , mental sume kacau.

Apapun, aku da try yang terbaik.

Avg 170 + agak bagus buat aku yang cap hayam nie.. =)

Dengan masalah "foul line" yang tah pape.. drop ball pun kira foul.. tak ke sangat kacau game aku??? .. uhuk!! haruslah aku bersabau.





Ini ALL LADIES --> pinkies yo!!

Kami menang bergaye! rasanyer shirt pasukan kami paling cunz.

Yeay!! .. Shirt free? aiyok, tanak pakai........ *series* ........ahakz

Dari kiri .. Faidza, Emma,Zurina n Me... Ajula --> hiks :p


Ini all Men.

Dari kiri , Zam, Edd,Jalal dan my Huby -> Naza

Team Event, we did our best. But, macam-macam masalah menimpa...SABAR jelah. Kita cuba lgi next time.. Keep on Training ^_^


Me with my lil sista.

Macam TWIN ek? :p

Nama dia - sara, Ibu kepada anak seorang, Adam yang somel. =)

Dikesempatan ni, aku nak ucapkan CONGRATS kepada adik julaa nie..

Team Universiti dia berjaya sebagai team TERBAIK, adik Jula berjaya dapat pingat acara perseorangan wanita, pingat gangsa, acara 'double' pingat emas. TAHNIAH SARA!!! ... Bangga dengan kamu.


This is my team mate.

Emma ----------> pasasngan sejiwa sejak bertahun-tahun... =)

Puan Zurina, pun bekas team mate pasukan boling gak dulu, tapi dia keluar sebab nak sambung belajar di luar negara, now she's back.... Welcome Back Madam!!

CITER SAMPINGAN ^_~



See!! boot kete

Punuh.....punuh...punuh..

Tak boleh bayangkan kalau still pakai Myvii.... konpem!!! PENUH amat kalah TIN SARDIN. =p


Ingatkan pakai Alza, selesa la kan.. nak bawak apiz n adik jalan-jalan..

Isi beg boling, isi beg baju, penuh koooooooo...

Tu yang walker adik, stroller adik, kena letak kat sit depan, sudahnya, apiz duduk 1 sit je, takleh nak baring-baring.. hahaha.. adoiyaiiiii.. nak kena beli LORI nie.. :p



Our Bowling Team Shirt.

Nice colour kan?

Ni Ladies punya. haruslah ada pinky-pinky okey :p

Yang lelaki punya Grey n Black.

So, both shirt harga RM 50. ->Logo SULAM, murahkan? :)

Kualiti cunz, shirt lacoste selesa ...

KERENAH ANAK-ANAK


Okey, Last year, Sukan InterVarsiti kat Penang, aku follow, bawak perut.

Berempat, tapi sorang lagi dalam perut :P

Now ayiez da lahir, umur 8 bulan aku bawak dia g Sukan Intervarsiti :)

Maskot Ke-2 kihkihkih.


Memula nak minta tolong mak aku jaga, tapi kesian la plak, mak kena jaga anak adik-adik, kedua-duanya umur setahun setengah * memang tengah lasak... urm.. so..aku tekad membawa ayiez dan apiez.

Alhamdullillah, kedua anak tak buat hal pun,........

ramai kata BAIK budak ni, BAIK budak ni, cukup 44 kali, doa kalian Makbul Insya'Allah, harap BAIKnya berterusan. (^_^)


Layan Pixca jom :)



Pixca last day :- Team lelaki acara team event.

Satu team 4 orang, 2 lane 2 team = 8 orang.

so, 1 game 1 jam. 6 game , 6 jam kena tunggu, perghhh!!!

so, Walker ni dibawa naik apabila Ayiez suda tidak mahu tido lagi,

pipinya asik kena cubit dek aunty² dan uncle² yang geram dan rindu sama anak masing-masing yang ditinggalkan ..hahaha, ayiez jadi tempat pelepas rindu plak yer? ahakz....... :)



ni anak sulung aku.

Kalau dia penat, dia tido, dia akan datang jumpa aku kalau dia LAPAR atau HAUS jek.

Penah dia tido dari jam 9 pagi sampai 1 tgh kat sofa dekat alley.

Memang takder can la orang nak duduk... :P



Ayiez : tidooooo, tidoooooooo , tidooooooooo

bangun pagi 6.30, mandikan, then sampai alley 8.30 .dia tido sampai 12.00 tgh.

bangun minum susu, main jap 30 minit, then tido balik.

MUDAHKAN? :)

Alhamdullillah dikurniakan anak yang baik :)


Ni time kat Kedai Makan,

Mama nak makan, ayiez tido ek?

Janji ada kipas, susu ... konpem-> Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz


Ni time training TEAM, pun tido...

bola bunyi pung pang pung pang pun dia selamber badak je tido......



Ni time tengah tunggu papa nyer team -doublel event... jam 6 petang.

Ni pun dia tido gaks..

aunty² yang ade geram je tengok dia.. huhu

mesti ayiez nak tido ngan bear teletubies dier.....

KERENAH 2 BERADIK


Haaaaaaaaa, nak sangat mandi kolam kannn?

Duk kat INB resort tu hah!! mandilah pepuas......

Kat sini tak ramai guest pun.......

satu kolam tu ko punyer... :P


Abang dia dapat pelampung baru.

Adik dia pakai pelampung lama abang dier...





THE FOOD @ FOODCOURT RASA MYDIN

Dalam banyak-banyak medan selera yang penah aku pegi, aku rasa yang dekat Mydin MITC Melaka ni very nice.
Makanana sedap, 100% Melayu masak not Indon .
Tempat bersih, selesa, takder bau-bau an pelik....... huhu
4 star okeh!



ABC

Yummehhhhhhhhhh.....................



Bihun Sup Daging + Perut.

TERBAEKKKKKKKKssssssss ......

RM5.00



Ini plak menu nasi goreng Special Naiman.

Fes Time jumpa nasi goreng + udang tepung.

Rasa not bad.

Nama kedai dia, Restoren Naiman @ MITC Melaka..


Sekianlah sahaja iter aku tentang Travel to Malacca ni.

Pencapaian team di SUKUM kali ini adalah satu SEJARAH kurang baik.

Performance , jiwa, minda sume terganggu dek keadaan masa kejadian.

So, banyak lagi kena baiki.. =)
Pengalaman mendewasakan kita kan? ..

JUMPA bowlers lain di SUKUM 37 @ UUM


Seeeeeeeeeeee ya!!!!!!!!!!!!!!!!