FOLLOW ME

June 9, 2011

Sejarah Pembolingan gua!

Starting on End 2000. saja main suke² dengan boypren now da SOHIH jadi suami ai, ayah kepada dua putera masam ai.. ngeeeee..
Year 2002 - Jan ( we ols dinikahkan dengan rela you!) so... berbulan madu sampai ke bulan 9 tahun 2002 ai sah ngandongs.. ha ha ha.. so stop jap xtvt memboling di alley... kihkih... year 2003 on Mei , hafiz lahir..

Pes time memboling kat Ampang point. nangis² ko, tanak men boling, sampai kena marah... kuikui ..tapi skang? PANTANG!!! dan akulah Hantoo boling =p ... Mahal ? memang mahal pun kat Ampang Point nun.. tapi oleh sebab MINAT, layankan jer.. pasal Soruuuuuuuuuu bley masak apo yang ado.. hakhakhak =) . Aku ingat lagi.. fes core aku 59 ... hahaha, gile banyak cuci longkang okeh! baling pun lurus bodho jek.. miahaha...

So, aktivi pembolingan berjalan KERAP! gile ko?? cukop 44 hari kaki tros langkah luo umah!! ajak laki ai beli set boling yang pertama.. kasot kaler ijo, bola kaler pink! pakej 19+ tak silap masa tu...ngeeeeee... tros g wata bangi, amboih!! penohnya manusia memboling.. ok takpe! booking lane.. tunggu lebih kurang 45 minit , dapat lane..

Semangat okey... bukak beg!! erk!!! alamak, kasot HIJO tadi baru jek beli, siap ada gumpalan-gumpalan kertas lam kasot, tali pun tak pasang lagi, * blushing* .. err. wat muke selamber jek la.. wakakakak * hadOi....... =p

Pastu start year 2004 ai start serius! terpilih wakil USIM ke Sukan Intervarsiti, tak silap yang fes ai wakil kat Mines, UPM tuan umah.. pergh, lane kayuuuuu, tapi masa tu aku main lane kayu ok jers, tapi skang apahal bongoks sangat nak ejas??? hurmm. kau fikir kau OTAI sangattt??? =p ha hah hahah * marah diri sendiri..

Start daripada situ la, Sukan boling kat Usim je, nama ai naik, kalau tak no.1, no.2, rangkin top 2 WAHHH!! bukan top 3 tau.. wakakakak *RIAK =p hehehe ops.. pastu jumpa sparing partner yang best!! Emma Azwin... ahaha.. best.. sampai skang still kami BEST of THE BEST coupLEs .. ♥.. kalau aku jatuh, dia kaber, kalau dia jatuh aku kabaer, atau dedua tergoleks.. kihkih...

Pengalaman paling best, time wakil USIM sukan UNI kat Sarawak lah, aku buat high game 225, fes time kat sukan U.. pastu kat Terengganu, aku masok top 10 ladies, team top 5.

Urm.. best!! adakah tahun ni top 5 Singles? WAIT n See.......
Bola yang banyak beri sumbangan "PIONEER"

Best Experience bila main sukan Inter-U ni, kita ley blaja kuatkan mental + fizikal + stamina.. mahunyer? bangun pagi-pai, tapi blok game kita mungkin yang ke-2, mungkin ke-4 , kalau da lemau menunggu.. FOKUS memang lari...... ngeeeeeee

Status: Penolong Pengurus Pasukan / Pemain
Jawatan: Pembantu Perpustakaan S22
Jabatan: Perpustakaan
Jenis Permainan: Spinner


Pencapaian:

-Naib Johan kategori high score (W) kejohanan antara jabatan 2003.
- Ke-3 berpasukan kejohanan antara jabatan 2003.
- Johan (individu) kategori high score kejohanan antara jabatan 2004.
-Johan beregu (W) kejohanan antara jabatan 2004.
- Johan berpasukan anjuran Kelab setiausaha KUIM 2004.
- Johan berpasukan anjuran Perpustakaan 2004.
- Johan (individu) anjuran Kelab Setiausaha KUIM 2004.
- Johan berpasukan kejohanan antara jabatan 2005.
- Ke-3 berkumpulan kejohanan piala pusingan Pengerusi LPU anjuran Kelab Setiausaha KUIM 2005.
- Johan (individu) kejohanan liga boling KUIM 2005.
- Johan (individu) kejohanan piala pusingan Pengerusi LPU anjuran Kelab Setiausaha KUIM 2005.
- Naib Johan kejohanan antara jabatan 2005.
- Ke-5 beregu kejohanan sambutan KUIM 5 tahun (2005.)
- Ke-3 berpasukan kejohanan sambutan KUIM 5 tahun (2005)
- Champion (Tournament 8 pin Tap) anjuran Perfect Bowl, Hugo, Kajang. (2005)
-Johan sukan kakitangan KUIM 2006.
- Pemain terbaik (W) kejohanan piala pusingan Pengerusi LPU anjuran Kelab Setiausaha KUIM 2007.
- Johan berpasukan sukan kakitangan jabatan USIM 2007.
- Naib Johan sukan staf antara jabatan USIM 2008.
-Tpt ke-14(berpasukan) Mix Trio Bowling Tournament anjuran Novice Bowlers
- Ke-2 berpasukan Kejohanan Boling Persahabatan Sekretariat MASUM – AUG 2008 bersama Media.
- Johan (Individu) Kejohanan Boling Persahabatan Sekretariat MASUM – AUG 2008 bersama Media.
-Ke-3 (berpasukan) Kejohanan antara Jabatan 2009
- Ke-3 (berpasukan) New Year (2009) Team Event anjuran Novis Bowlers.
-Ke-3 (berpasukan) Liga Trio 2009 anjuran Kelab Tenpin Boling UKM
- Ke-3 (Individu) Kejohanan Boling Persahabatan USIM vs NOVISBOWLERS 2009
- Ke-8 (berpasukan) Kejohanan Boling Talent_Heritage bersama Celebrity 2009
-Ke-8 (berpasukan) Kejohanan Tenpin Boling Jemputan FPSK Usim 2009
.- Ke-23 (double) Pertandingan boling jangan Konfius anjuran Novis 2009.
- Ke-4 (berpasukan) Kejohanan Boling 1 Malaysia 2009 Persatuan anak-anak Merdeka.
- Johan Team Novis Beta (Ligabumi ) 2009
- Ke-6 Individu Kejohanan Boling Single 2010 anjuran Kelab Boling UKM
- Johan Team Street Fighter (Ligabumi ) 2010
-Johan pasukan acara Kejohanan Boling Inter Jabatan 2011.
- Johan Individu Wanita Kejohanan Boling Inter Jabatan 2011.

* Aku banyak pegang award tournament Dalaman la... so, rasa diri taklah hebat mana pun, sebab tu skang berazam mau juin banyak tournament luar, sambil blaja kuatkan mental. mana tahu ADA REZEKI??? =p

Pencapaian terbaik aku time join tournament One day Event @ Bangi Superbowl?

Ke-11 ( 10 pin)
Ke- 10 ( 369 pin)
Ke- 8 ( 4 in 1 )

Jom try n blaja kuatkan mental berlawan ngan OTAI-OTAI nih!!! =)

* Jatuhan Pin Tertinggi : 257 (10 pin )

Sekadar mengimbau kenangan lalu...... sedikit sebanyak membakar semangat aku tok berjuang di UTEM 9 - 15 Julai nanti. AMIN!

0 comments:

 

. Template by Ipietoon Cute Blog Design