FOLLOW ME

May 4, 2011

manusia oh manusia

Post ini adalah kisah benar.
Bukan rekaan
Berkaitan dengan yang masih hidup.

Kaki pinjam?

Aduh....kenapalah aku jumpa @ add @ approve orang yang cam ni? Sungguh annoying... sat-sat SMS, sat -sat text inbox fb..mau pinjam duit, barang 50-100, kerana @ atas dasar apa aku nak bagi?
Kenal kauu pun tidak wahai Hawa. * nama kau tak secantik Hawa yang diciptakan Tuhan.

Perasaan kasihan itu datang bila kau beritahu anak kau takder susu, takder duit nak beli susu anak. Online Via Phone- mobile web boleh??? ..pastu crdt mintak aku top-up?? Even sekali JE ko mintak kat aku, itupun aku tak bagi.....sebab aku ada otak!! apehal aku nak bagi kat kau top-up?? kau sedara aku?

Bukan aku saja yang terkena, kawan-kawan miyube juga terkena, kawan geng kutu weekly juga terkena, kawan geng kutu 100 pun terkena, kawan HB pun terkena.. manusia jenis apa kamu ini?? .. mudah sangat pinjam sana sini.. ni konpem jenis gali lubang tutup lubang.. alahai.....

Kutu

Orang main kutu, ko nak main kutu, orang bayar, kau tak bayar!!! memang dasar kaki bersamamu! ........ walhal kutu 10 hengget je secara mingguan.. kalau kau rasa kau tak mampu, tak payah juin, bodho! menyusahkan orang..bila tak mampu bayar, kau buat citer bersamamu lagi?? AGAIN? ..wadefakhhh...!!!
susu anak takder, laki outstation bla bla.... budus..

Lepas tu, da la bertangguh, kau buat pulak janji palsuuuu...konon nak bayar dabel.. * errr duit sapa lagi kau pinjam nehh??

Citer Aib Laki

Bab ni aku memang tak sokong. Seburuk-buruk suami , haruslah menjaga aibnya * ingatan ini juga buat aku dan semua kawan² aku.

KATENYER : lakinya seorang berpangkat MEJA ..haha* da macam meja belajo :P , dia seken wife n bla bla, sekejap ceritat wife pertama tatau dia seken wife, kejap kata bini fes tahu pulak status dia seken wife.. nampak? putar alam disitu.. * orang.......kalau menipu, mana nak ingat apa yang dicerita....
Kejap kata henpon gadai, tapi online Via Phone gak.. ingat aku bodho?? pakai public phone ley online? vavisssss.

Pada kamu yer, enuff la cerita tentang umah tangga kamu pada orang lain, exp kawan-kawan FB yang baru beberapa jam kamu kenali..

Putar Belit Cerita

Ini paling aku pantang...pantang jumpa orang camni. SUNGGUH.
Depan kita oklah, aku tak citer da pasal korang bla bla.. blakang kitorang?? kau ingattttttttt kau da Unfren kitorang ni semua, ko bolehla jaja cerita buruk tentang kami?

Kami jugaklah geng kekunun * wanita lindungan kaabah * yang kau mension tu? helllooooooooooo!!! dulu kau jugak yang meroyannnnn ... ingat sketttt...

Sapa yang TERanaiya?

Yang diberi pinjam atau yang kasi pinjam?
* sila jawab *
Tapi bagi si Penghutang Tegar ni, yang si peminjam tu lah yang teranaiya, yang peminjam tulah mangsa kepada yang beri pinjam. sungguh sialpalissss...
Ko da pinjam orang, kau tipu-tipu dia lagi, then kau kata kau TERanaiya? nak kena tunjal kepala ko tu hagaknya ...

Tak malu ?

Hello puan , kamu dengan beraninya buat kenyataan di satu fan page mengatakan kamu silap, tidak mendengar nasihat sesorang tentang geng kami, dan terbukti kamu adalah mangsa kami yang TERbaru...

Okey, kami dipihak yang benar, kami punyai bukti yang kamu mengaibkan suami kamu, kami punyai bukti kamu jugga sering buat drama bersamamu, tok tagih simpati, kami juga punya bukti yang kamu turut juin sekali memburukkan owner fan page.. now!! kamu da diserang bertubi² .. KEMANA KAMU? MENGAPA KAMU tak defence diri kamu yang suci itu? Kalau kamu rasa kamu betul, dan dipihak yang benar, untuk apa kamu memburuk-burukkan orang lain? Untuk apa kamu MENJILAT balik ludah kamu pada owner Fan Page? ? ? * muskiL

Kamu telah dimalukan, dan NOW kamu masih nak tegakkan benang yang basah?? ... PElizzzzzzzzz ya Puan.

Kalau AKU

Jika aku di tempat kamu,
aku suda tidak online lagi
Maruah aku suda tercalar , tercemar
Seluruh FB tahu masalah peribadi
Perihal laki main perempuan
Perihal laki tak bagi nafkah
ish ish ish

Kau masih lagi mampu Online ????
mana MARUAH kauuu??

To Puan...
Berubahlah!! kamu suda berkahwin dan punyai anak. Jadilah ibu yang terbaik buat anak-anak kamu, betapa rugi dan sadisnya anak kamu punyai ibu yang kaki penipu macam kamu ini.. ALLAHUAKBAR!!!!

0 comments:

 

. Template by Ipietoon Cute Blog Design