NUFFNANG

FOLLOW ME

ChILLex

Wednesday, May 25, 2011 0 Comments A+ a-

Ni kata Best Fren Forever bila aku hangen, tensen, stress.
Banyak benda buat aku stress.
Cpat sangat nak rasa marah.. kenapa? da tua eks? ops.!!

Ada beberapa story.

1. PERLI.
Motip? Jeles? Sakit ati? atau Psiko?
* Sile jawab! ..

Dulu, bila aku komen, ok,
morning bff,
good day bff,
ave a nice day bff,
well done bff,
selamat pergi selamat pulang bff..

aku kena perli, LIKE aku soorang je laa ada bff ?? .....
dia pun sibuklahh nak komen..

hye bff, kihkihkih.. <-------------- kenapa kihkihkih? sakit apo?perli aku la tu?
For the fes time aku wat tatau je, malas nak amik port, up status ada orang jeles cukup! tapi bff pasan plak dah! ngeeee... hurm..
Now, komen-komen aku tader dalah ada 'bff' kat belakang ayat aku tuh.
aku letak "dea" pun tak boleh.. pon kena gak..
apehal laaa ....
Aku tak kacau kau tau, aku tak kenal kau pun, aku tak ADD kau pun. apesal kau macam sakit ati ngan aku? Aku tawla dia kawan lama kau. Tapi tolong hormat aku laaa as kawan dia juga, bolehh?.....
Series tak faham!! sampai aku Moody, dok pk apa salah aku kat dier? Kalau ak majok kang, benda tu diluar kawalan kawan aku tu.. adoila.. Takpelah, nak jaga ati kawan tu, biarlah aku je yang sentap. Malas aku nak fikir, selgi dia tak mension nama, aku ignore..

Tolong ka yer, Jaga perilakuuu
Aku ni da kawen, da ada anak dua. Kau ada? Takkan la aku nak berskendel plak ngan kawan ko tu. Pk la sket. hmmmm * sila jelez bertempat yer makchik! *

2. TERASA TERPINGGIR?

"what the meaning of family? . Must have noticed envy? I really do not understand. please explain ..."
- Aku ni darah daging kau. Kenapa lah kau nak ada rasa TAK BEST tu kat aku???... Series tak faham!! Patutla status up lain macam je, tuju kat aku upenyer. Takpelah....Mungkin masa tu kau ngah tension, dan aku anggap ko tak tuju kat aku * positif!

3. SALAH FAHAM
Bila ada 3 pihak, pihak A & B bercerita tentang C, sudah pasti akan berlaku salah faham.. Dengan itu, aku berjanji pada diriku, takmo dah jadi pendengar / TUKANG selesai probs orang yang baru aku kenal.. last-last , atas kepala aku ni gak yang tensen! tak kuasa mak nak...=p

4. SUCI?
Urm, salah menilai orang nampaknya aku nie. Baru kenal 2-3 Month.. nampak INESEN gile, bila kita tanya je sesuatu, akan diusulkan dengan FAKTA. Wah! terasa diri ini sangat bertuah mengenalinya. Tapi sume tu kejap jek. Bila sesuatu berlaku, dia tidak menunjukkan kematangannya.. apekahh?.... Yelah, benda yang buruk, bila di selindung-selindung lama-lama terbongkar juga kan???.... So, lebih baik kita tunjuk siapa diri kita yang sebenarnya, Tak payahlah nak berlakon baik, inesen, sopan segala bagai.

Kalau kau jenis cakap lepas, lepaskan jelah, tak yah pendam-pendam, lama-lama malatops. Ada FAHAM? .. To Those yang aku maksudkan, berubahla eh... tak kemana der. Prinsip aku senang.

" If aku tak salah, aku tak payah canang sana-sini citer tu citer ni.. Biar orang lain menilai, bila kita kecow sana-sini, orang muskiL."

Buat masa ni, ni je sebab aku tensen dis week.. hope lepas ni, sume da legaaaaaaaaaaa