NUFFNANG

FOLLOW ME

1 post sume citer

Saturday, May 07, 2011 1 Comments A+ a-

Assalamualaikum,

lately ni aku memang tak dan laa nak hapdate belog.. huhu T_T

tapi, umah ni tader la sampai terbengkalai agi. ahakz

Cuma posting dalam ni, tidaklah macam dulu, every day update.

ahakz.


Today, aku nak share beberapa perkara yang berlaku dan telah aku lakukan. haha.. walawehhhh.. Walopun korang rase citer aku ni tak bestt, tapi.. ade aku kisah? wakakkaa =p


Al-kisah 1

Sarapan pagi ini.

Hurm, encik somi tiada dirumah, berkursus di Morib. so, pagi-pagi buter lagi dia harus gerak ke Morib.. herm. susah eh? bila benda-benda kursus ni di rancang da lama, tapi di beritahu lagi 2 hari nak pegi! patut ker?? .. hmmm. so, ianya ganggu la plan family on wiken.


Urm. nak dijadikan citer, pada Jumaat malam tu ( semalam) aku + huby n beberapa geng Street Fighter training bowling. Booking lane 10.30, training srat area 11.00 malam. Sampai umah jam 1.40 a.m. Balik je umah, si ayiez tanak tido, ajak burak² plak baby ni........hmm, layan-layan dia, kol 3.30 gak la aku tido. aiyark..!!!


Jam 6.00 pagi, bangun da.. adui, bapo jam je titon tu? huhu * kire sendiri eh? if prihatin. wakaka =p, bangun , wat apo yang patot, buat sarapan tok huby. Yela, takkan nak jalan g kursus dia tu w/o sarapan dulu kan?.. urm, aku plan nak wat nasi goreng, tapi secara serius ^_^ aku malas!!! malas nak leceh² last² aku wat sarapan ni je.


-

-

-

-

-

-


ala-ala westenggg gitu.

telor hancur + hot dog + kntang + mayonis + roti 2 keping.

Sangat mudah ya!!! Kenyang gakkkkkk =p

Oklah wat alas perot. Asal tak kosong perot tu.


wink wink wink




Al-Kisah 2

Lapo!! tak sempat sarapan di pejabat ....................* keje banyak gile noks, tu mungkin sebab aku cuti 2 hari, jaga ayiez yang demam dan batok².

Kalo tengahari jumaat, dan aku tak terlibat jaga kaunter pagi, aku memang akan balik umah, klu aku rajin, aku basuh baju siap-siap, kemas umah, supaya sabtu dan ahadku tak penat sangat.


Oleh sebab pagi tu aku lapo giler, aku tak kisah da baju sebakol ke, lantai berabok ke, pinggan kat singki ke......aku nak masakkkk!!! simple pun takpe, janji gua kenyang.....


Ni resepi belasahan aku, klu ikot kata geng-geng yang rajin masak menu ni, derang goreng dulu telurnya, tapi pada aku, x payah derrrrr goreng². ahakz.

Very der simple dan kurang 10 minit masak.


Bawang besar + Bawang kecil , hiris-hiris

Cili giling - ko beli je kat market

garam & gula.

Telur

sedikit air & minyak tok menumis


Cara :

then tumis bawang putey n merah , da naik bau, masukkan cili giling, da agak masak @ garing + air sikt, masuk garam n sedikit gula. then pecah telor dalam mangkuk, 1 by one masuk dlm kuali then tutup periuk, sampai telor masak, balik2 kan then siappppp.


ni la hasilnya, rupe mebi takdo, tapi klu da makan mesti licin .. ahakz =p




Al-kisah 3

Happy Mothers day!!! .

2011 -----> 08 Mei 2011 on Sunday.


cam biasa la . anak bujang den..umo 8 tahun. G sekolah, balik-balik, bawa balik 'hadiah' tok mama. Eksaited benor dier.

Jom layan dialog kami ala-ala retis gitew =p


Conversation ni time ambil dia balik dari sekolah, 6.45 pm SKKLIA


mama : hye apiz, camner exam?

apiz : ok mama. sume ok, Bm 2 je apis kena salin banyak-banyak, ngantokkk

mama : hah? ngantok? tu laaaaaaa, tido lambattt

apiz : takpe, apiz da siapkan da ma, salin je

papa : senyum *=p

apiz : mama, mama nak kad tak?

mama : klu apiz nak bagi, mama amiklah

apiz : ok.......... taraaaaaaaaaaaa!!!! nah mama, hepi mother's day mama..

mama : uit, cantiknya, tengkiu apiz ♥

apiz : same-sama, mama suke tak?

mama : suke sayang.. heheh


* TAMAT *


Ni la hadiah dari anakanda tersayang aku tu.

Even bendanya tah pape, ala, aku pun leh buat, guna span, belit-belit, ikat-ikat, jahit-jahit taraaaaaaaaaa da siap.


Sentimental Value tu penting!! sekurang-kurangnya aku tahu, anak aku ingat dan sayang kat aku nie .



Ni adalah ucapannya.

Sila klik untuk tumbesaran K.



Al-Kisah 4

Malam ni, (sabtu) laki ai tado umah, kursus k,so, ai free, tv tu ai yang punya, astro ai yang punya, sukati ai la nak layan citer ape! ahakz. Klu encik somi ada, bola bola bola, aku hanya mampu tengok Ulangan sajo!!.. =p


Al-Kisah 5

Amirul @ Iyoi

DA selamat dibedah, now doc kata tekak nya ada sedikit kuman, so, masih berada di spital. Semoga ibu iyoi tabah k, semoga iyoi cepat sihat, kembali leh berlari macam kanak-kanak lain, Amin, Ya Rabbal Alamin.


Al-kisah 6

Tanggungjawab.

Tolonglah!! kalau da kawin tu bertanggungjawab la yer, jangan hanya tahu kawin hanya dengan anaknya saja, kawinlah juga dengan keluarganya. Plz. Kalau anak sakit tu, bertangungjawab la tok pikul sama-sama. Kalau anak tak sihat, memangla tak cukup ehat dibuatnya, tak cukup tido, kalau kau nak cukup segala sempurna, sila kawin orang kaya, upah orang gaji jaga anak bini kau. Tolongla berubah...


Ok. da nak dekat jam 9, aku nak turun layan AF. ahakzzzzzz

1 comments:

Write comments
Yan
AUTHOR
May 10, 2011 at 1:05 PM delete

semuanya dalam satu ye.. senang cite.

Reply
avatar