FOLLOW ME

April 13, 2011

Gali Lubang TuTup Lobang.

Errr..... mesti ada yang tahu, atau tak tahu perumpamaan itu. "Gali Lobang Tutup Lobang " lagu Salleh Ya'kob ade benarnya. Maknanya! Dia wat kajian dulu hehehe.... Aku TERpanggil nak stOry tentang hal ini, Kisah benar berlaku dalam kehidupan kita sekarang. Ok. Kita ni sume berkawan, thru email, thru chat, thru Fb,thru twitter leh sembang² tanya khabar. Tapiiiiiiiiiiiii , adakah itu menunjukkan kita ni akrab?? Janganlah kita mengadu domba kat Fb / Twitter / Chat yang kita ni bermasalah. Like, tak berduit, family bermasalah, bermasalah ngan kawan, sedara mara. Kicap takder pun nak cite, jatuh toilet pun nak kabo, laki isteri perang pun nak kabo, laki kawen lain pun nak kabo... errrrrrrrrr.. FED UP. (Ingatan tok haku gak ehhh ------------------> tobat ) Okey.. Dalam komuniti yang begitu luas itu.. kitorang pun plan la main kutu , kira macam menabung la kan.. sebab nak harap simpan sendiri memang idokler... bukan menabung, tapi korek tabung =p .. Kitorang PERCAYA je ngan kawan di alam siber ni. Walhal.. kenal pun tak wei.......... harap KETELUSAN, KEJUJURAN, & KEMURNIAN hatinya saja. Yelah, kita ni semua popuan. Takkan seorang popuan lain, tak leh nak faham popuan lain kan? .. TAPI? kalau asek kena belit jek, CECITER, CECITER!! ........... ^_@ Okey.. Kalau setakat postpone 2-3 days, ITS ok. kalau makan a week, a month? GUANE? TELL me !!.. Kita men kutu ni, nak adakan simpanan tok ibu-ibu like haku ni... errrrr.. MASALAH? semua orang ada masalah...... so, jangan lepas tengkuk sendiri boleh? Ni kauuuu dengan orang tu kau pinjam, orang ni kau pinjam, ape cer? ....... pastu ngan orang ni kau delay, orang ni kau delay, sooooo, benda tu da jadi BANYAK. kalau da BANYAK, camner nak settle? CECITER...??? Jauhilah sikap ' Gali Lubang Tutup Lubang ni, tak kemana nyer! Kau pinjam sini, kau bayar sana, pastu kau nak pinjam mana lagi>? ... iskkkkkkkk terasa gile jahat aku ni......eerrrrrrrrr.. ampUnz

1 comments:

Farah Rahim said...

Ha ha ha
cam familiar je ce citer ni
hu hu hu

 

. Template by Ipietoon Cute Blog Design