NUFFNANG

FOLLOW ME

Follow ...

Friday, March 04, 2011 1 Comments A+ a-

Rasanya post tader kena mengena ngan tajOk.
Siyesly, aku tatau nak menTAJOKkan ape post aku kali ini.
Berupa agak feeling, sedih, terkilan, terkejut dannn paling best
" Dah memang KU Jangka perangai camtu "

Kalau ada yang perasan lah kan, aku ada cerita tentang,
"kenapa nak buat orang lain rasa bersalah, kalau diri sendiri yang salah?"
Rasanya, post ini berkait rapat.

Tak payah la aku nak citer all the story, walopun bukan aku yang malu, tapi aku bukan macam mereka² itu yang memalukan diri sendiri mebi?
Kalau aku tanya disini
" adakah korang akan marah² @ angin @ tensen @ bila orang lain mengadu pada yang sepatutnya, tentang sesuatu yang berlaku,? .. "
-
-
-
JIKA korang rasa TINDAKAN korang itu adalah betul, benar, sohih, LOGIK ..
*
*
*
*
Tak perlulah nak memerli, nak cakap besar, nak eksyen, dan perkataan yang sewaktu dengannya. Nampak disitu Korang riak.
-
-
-
Ada hikmahnya semuanya berlaku. Now aku tahu, manusia² jenis apa yang disekeliling aku. Depan aku, wah wah, .....belakang aku? ..... (ko nak isi? ) .. so dat aku rasa sangat kejam,

bila aku TERpecaya dengan apa yang si A cerita pasal si B, walhal aku tahu, mereka memang tak baek pun. of kos la mereka akan menceritakan keburukan si B saja. LOGIK tak? ...

n then .. aku tak penah pun nak amik tau si A kuar ngan si B, then dengan sibuknya aku tanya si B, ' kak, dier kuar ngan ko eh? Dia ada citer ape ngan ko? ' ... KALAU yer kau tak penah mengumpat pasal aku dengan si B, wat pe ko nak risau kalau-kalau aku keluar ngan si B? .. so dat aku taw la, yang selama ini, memang ko ada ngata aku la kan pasal aku dengan B? LOGIK tak disitu? ..

TOLONG yer. Tolong jangan fikir dunia ni hanya kau dan kau orang yang punya. Baru 29 tahun aku idup kat dunia pinjaman Tuhan ni, dah macam²manusia aku jumpa, exp kat ........... @_@ zip zappp

Dan.. aku bukan tatau, bila ngan aku, kau umpat pasal si A, bila dengan A, kau umpat pasal B, bila dengan B kau umpat pasal C dan A .. bila nak abes camni? .. bila nak kool macam ni? Semua perbuatan orang lain dimata kau tak sempurna. APEKAH kau sempurna sangat? ..THINK!

Ingatla balik, apa yang kau buat kat orang, kau akan terima balasan. Nak-nak skang ni, Allah nak bayar cash je pun ... so dat, fikirlah sebelum menyakiti hati sesama manusia.

Aku tak kacau kau orang pun, so, PLS, stopkan sikap nak mengumpat aku, stopkan sikap nak ambil berat aku keluar ngan sape? aku borak ape? .. kenapa? nak tambah dosa lagi sebakOl? ... hmmmm @_@

Aku tak nafikan, antara lelaki dan popuan, memang popuan lagi banyak gosipnya....... Dan aku pun tak nafikan, oleh kerana ada manusia² camnila, menambah dose aku juga dok gosip sekali.. So, bila da jadi camni.. aku bertekad, takmo dah nak pulau mana² orang, kawan je ngan semua orang, takmau dah aku dengar cakap orang......pasal A tak betol, pasal B bercinta, pasal C clash, pasal D kedekut, pasal E pemalas.. lantak dia lah.. tu urusan dia ngan Tuhan..

n then, be matured la.. jangan jadi budak². Dalam apa pun situasi, kena BIJAK, kena ikot flow...aku rasa aku ikot flow yang betul. so dat aku tak rasa apa-apa.. T_T

Kawan.
Aku ni,
Tak penahnya nak berkire
Klu aku ada duit,
Aku bayar je makanan ko
Klu ko tader makanan,
Aku ada sebungkus nasi,
Aku share ngan ko
Biarlah aku makan separuh,
Kau makan separuh.
Kau bukan tak kenal aku.
Atau
Kau buat-buat tak kenal aku?
Hmm. sukatilah.

Pasni, aku tetap camni, cuma aku malas da nak amik tau korang nak buat apa. Nak masam muka, Go on.. nak perli aku? teruskan, aku dapat pahala... Nak ngumpat aku? teruskan, aku ucap Alhamdullillah.. Like ai said before.. jika tak salah, dan kau rasa tindakan kau betul. wat pe nak melatah? .... @_@ .....

Terima Kasih Tuhan, sebab memberikan aku dugaan kecil ini, sekurang-kurangnya aku kenal dengan manusia sekeliling aku..

* Dulu, kau kata Dier camni, camtu, bla -bla, skang ni ape Cer?.. kau nak kata aku da ludah jilat balik?.. kau tu? dah bape banyakk kali agaknya ye? .. * ......

p/s :
Tak payahla nak TAKE CARE sangat pasal aku nak kuar ngan sape, nak cakap ape..Dun worry, aku tak mengata kau pun.. tapi kalau kau mengata aku, so dat la kau pun fk aku ni ngata pasal kau kan?

----------------------------------------------------------------------------------------------

1 comments:

Write comments
Yan
AUTHOR
March 4, 2011 at 11:38 PM delete

Siannya U.. ALAHAMDULILAH akak dah takpenah lg mengalami keadaan cam ni since berhenti keje as guru. Now akak like to hv frens. more and more. Penyakit cam u katakan tu buat org tu tak berkembang mindanya..jangan layan..

Reply
avatar