NUFFNANG

FOLLOW ME

Anak skola, mak pak pun skola ..

Wednesday, January 05, 2011 0 Comments A+ a-

Huiiiiiiii
situasi di sesi persekolahan yang baru bermula ni..
Anak masuk skola darjah 1
biasalah, sume mak bapak dok antar dan tunggu anak..
ada yang beratur sekali
ada yang dok sebelah anak kat kelas
Camner lah anak nak blajar berdikari
Klu tengok dari jauh takpelah..
ni kauuuuuu, nak duk gak sebelah anak..
tu al-kisahnya budak darjah 1
takpelah kann, mak ayah nak teman..
tapi . .agak-agakler ...
sebab, one day kauu kena tinggal gak anak kau nanti..

Ni..... anak da masok darjah 3 ..di ulang....darjah 3 k.. still beratur sama, antar naik kelas sama, dok pikul beg skola anak sampai kelas.. haish.. hurm.. bila cikgu sound tak boleh tunggu dalam kelas, semua parents pelajar darjah 3 ni, tunggu kat balkoni.. same jekk noks.....semak! k, semak!

Pastu , bila anak skola sesi petang, memangla panas sket kan, kena beratur kejap .. ada lak, mak ayah yang kompelin, kata anak dier tak yah beratur... panas.. haihs.. sila bukak skola sendiri ye kak.. uhuks.. biarla anak tu belajo berdikari + susah sket.. kang sume kauu nak kena sediakan, nak kena tengokkan, kang kauuu gak yang kompelin susah.. uhuks..

** tyme akuu dulu skola, sangatla berdikari okay. Ayah antar sampai pintu pagar skola jek.. lain sume wat senduiri.. hermmmmmm bebudak skola zaman skang tersangatlaaa untungnyer hocay..
klu kena pukul, report mak ayah, cikgu balik yang kena marah....huhuhu.. bagos...... =p

to my son : belajar rajin2 yer sayang.....