FOLLOW ME

December 13, 2010

USAHA


Kalau NAK seribu daya.
Kalau TANAK seribu dalih.
Konpem penah dengo or bace pepatah ni kann ^_*
Sedikit sedey coz salah seOrang teammate bOling tak dapat nak jOin meraikan kemenangan team we Olz esOk.. Tapi, takpelah, beliau berusaha dan bekerja keras untuk kehidupan yang 'baru'.
TengOk.. ni la cOntOh... da taw banyak nak pakai duit, beliau keje siang dan malam.. akoo tabik Spring tOink-tOink.. ♥
' Nasihat akoo tOk kO : keje-keje gak beb.. kesihatan mau jaga Ok?.....
pss : dwet kemenangan team tu nanti akOo bank-in jek la kat kO eh?.. haha.. ^_*
Berbalik pada pepatah yang TANAK tu ..
Klu da tanak buat a.k.a pemalas,kauuuu nak pakai duitttt banyak mana pun.. tetap tanak berusaha!! tetap gOyang kaki.....pinjam sana , pinjam sini.. last-last semua tak terbayar.. n One mOre thing....berbelanja dan bergaya ikOtla kemampuan pOket sendiri... jangan ikut selera.. mampOsss lew...... ada faham?....
Kepada yang berhutang pulakkk, jangan segan-segan tOk bayar balik eh? Klu tadO dwet nak bayar full, bayar sikit-sikit.. kalO memang tadO, jangan larikan diri.. sila la mengaku dan citer pada Orang yang memberi hutang tu keadaan kamOoo.. Kalau dia kawan yang baik.. KONFEM! dia faham keadaan kamOoo..
Tapiiiiiiiiii jangan pulak, hutang tak bayar, kata tadO dwet tapiiiiiiiiii
-
-
-
-
-
-
-
-
-
henfon tukar
sOping tak ingat dunia
makan sOdap-sOdap tak ingat dOnia..
huuuuuuuuuuuuuuuu

2 comments:

ayoy said...

eh senaseb ke kiter.. huhu

♥ azura wif lurvee ♥♥ said...

haha, AD. senaseb la jugakk.. murah hati taw ai ni.. huu..

 

. Template by Ipietoon Cute Blog Design