NUFFNANG

FOLLOW ME

Kisah A.M.I.R.U.L a.k.a I.Y.O.I

Sunday, December 05, 2010 2 Comments A+ a-

Bismillah,
Saja nak berkongsi cerita.
Asik² citer akuuu + laki aku + ayiez + apiez
Skang nak share citer tentang baby adik akoo
Namanya AmiruL Fikri
FLASHBACK setahun yang lalooo ^_*
Amirul atau nama panggilannya Iyoi ..
lahir tidak cukup bulan.. 7 mnth ibunya lahirkan dia secara czer
coz ibunya mengalami masalah tekanan darah tinggi.
berat iyoi masa lahir 1.3 kg
Bayanggg kan................
Haros di paksa lahir sebab doc tanak berlaku komplikasi lain pada bayi


Sedihnya bilaa akoooo tengok iyoi dalam keadaan camni..
sebulan [ klu tak silap ] iyoi dok NICU
maklumlaaa..berat tak sampai 2 kg
sistem dalaman badan masih tak kuat.
Adeh..bila tengok pix macam ni,
teringat anak sulung akoo..apiez
dengan segala wayar di kepala, lubang dikepala, kesan ambil darah disana sini.. huii
sadissssssssssssss =(


Lagi Pixca iyoi kat NICU
Masa ni da stabil sket kot..

S E L E P A S # B E B E R A P A # B U L A N # L E P A S # K U A # W A D
-
-
-
-
-
-
Alhamdullillah... da tembam..... memang lain bebenor rupe iyoi masa kat NICU berbanding pixca ni....


Hye!! shaye iyoii.. dak tak cukup bulan tue.. ^_*
Yang pixca bawah ni.. PIX terbaru iyoi..
Selepas ayah dan ibunya berusaha memotong rambut dia yang CURLY :)

-
-
-
-
-
-
-
-
S O M E L K A N N N ?


Jom layan lagi Pixca Iyoi yang somel + tembam + cutey dan cool nie ♥

-
-
-
-


Waaaaaaaaaa... maklong cam kenal je kat mana iyoi lepak ni.
Atas kaunter boling ehh?
Vah vah vah!!! ..... taula mak ang n pak ang antooo boling =D

-
-
-
-
Iyoi dan sepupunya......
Adam yang somel + gebusssss + cuaking =p wakaka * suke mate adam..


Derang berdua ni ala-ala Twin.. coz lahir tahun sama.. bulan jek lain.

Perangai?
huhhhhhh.. super dupper lain
Iyoi -COOL bebeh
Adam - Adeh!! tak mudah dekati budak ni... =p

-
-
-
-
-


Yer..santek tak rambut terojen saye yang tak bape nak jadi ni?

hehe
Senyumla sket.. manissssss sangat kalo awak senyum taw shayunnk :)

DAN


-
-
-
-
-

Ini adalah penimpan mohor besar mak dan ayah dier

-
-
-
-
-

TARAAAAAAAAAAAAAAA

-
-
-
-
-


MOHD AMIRUL FIKRI

Alhamdullillah, da sihatttt sangat nampaknya
Cuma, kaki awak tu.. cepat sembuh kay
leh jalan dan lari² ('',)

Akooo faham sangat perasaan bila anak kena tahan wad.. orang datang ziarah..
*eeeeee keciknya... eeee gelapnya..eeeeee eeeeee eeeeeee * tampo kang :o
Tak kisahla.. baby kecik ke, gelap ke, putey ke.. sume kejadian ALLAH. Syukur sudaaa.. Asalkan baby sihat dan sempurna sifatnya dah cukup kan?

Tugas berat menati para ibu bapa.. nak didik macam mana?? ........

2 comments

Write comments
nueeunlimited
AUTHOR
December 5, 2010 at 3:38 PM delete

salam singgah..
Alhamdulillah.. iyoi da sehat n mmbesar bagai johan..
Sy fhm prasaan ibu n ayah Iyoi coz sy pon now ngah alami keadaan nih..
anak masih di NICU. da 2 bln umonye. Zhariff sy lahir just only 620g sahaja. skang da 1.2kg.. Syukur pd Allah die sihat. tgl nk tggu brt die naik n bwk blk..
Bile bca kisah iyoi nih, bru sy sedar bkn baby sy je yg mengalami mslh nih..'
sy jugak czer coz drh da naik.hehe...

Reply
avatar
December 6, 2010 at 5:02 PM delete

Alhamdullilah..
Saya turut mendoakan ur baby sihat walafiat like baby baby yang lain yer.
Hanya yang mengalami saje yang faham.. :)

Reply
avatar