FOLLOW ME

December 23, 2010

Hanya Sementara Waktu

TajOk entry cam sedey jek ehh?
Heeee.. memang agak sedey lOr ..

Suda 40 hari Okeh.. yahOooooo ............. ('',)
ada 2 Perasaan skang ni

::-->> Happy a.ka Gumbira Mood ^_^
Kerana, tempOh nak BER - Berbengkung, Bertungku, Berparam, Berpilis suda nak abes.....
Adakah bentOk badan kembali ke asal? ..hua hua.. mestilah, yang ilang cume PERUT .. ngeee
Yang lain tu, kita pulihkan sistem dalaman badan :D .. ai memang gen kecik lOr =p
Sebab tu..kalO preggy, da 9 bulan pun, Owang still cakap ' eee keciknya perOt, '
huuuuuuuuu, ape-ape je la nyahhh.... Alhamdullillah.......

::-->> Sad a.k.a Sedey Mood :((
Kerana, tempOh untuk lepak uma suda semakin tamat.. Suda apply nak sambung 90 days, tapi tatau la Lulus @ Tidak..malas nak push² owang....tapi klu si A lulus, akoo tak lulus, memang leee.. sah!! karenah B******** ............... uhuk!
TempOh nak bermain dengan anak-anak suda semakin hampir tamat..masa amat jelesss ngan hakoo......... Masa tOk merasa menjadi full time housewife juga da nak abesss .. merasa jugalah 24 hrs dOk uma, layan anak², membasOh, mengemas, mengelap.........haih
Kalooo la ianya realiti......alangkah bagosnya... Suda 'malas' mau masOK keje..

*** Tapi..... nak berhenti pOwn, akoo kena bincang ngan encik sOmi. Kena pkkan tentang ekOnomi femili.....

Petikan kata-kata rakan dari status fesbuk :-

"SerOnOk lak dOk umah ni, da mula jadi full time surirumah .. ('',) wat sementara waktu ... pagi readykan bfast, tghri readykan menu lunch, petang readykan minum petang, malam readykan menu dinner, sambil² buat rutin harian yang lain, membasuh, mengemas, mengelap² , layan anak² ..Owh bez! malasnyaaa nak masOk keje.."

::-->♥ HM :zura... Mmg ada kebenaran ngan kenyataan 2... Yg paling best, anak membesar dpn mata

::-->♥ AD :yeah ada benarnya kata mu itu. kena fikir ekonomi tuk keluarga. sebab tu kalau nak wat biz pon, make sure ada simpangan 3k x 6 bulan = 18k tuk tampung belanja sementara nak majukan biz dalam ms 6 bulan tuh..

::-->♥ GA : kalo 6 bulan dah boleh berdiri takpe.. dibuatnye invest je..pymt lmbat...camne nk rolling... huhuuu akak dah rasa semua tu.. huk huk yg penting semangat kena kental...tak boleh ikut kata hati n ckp2 org sekeliling.


0 comments:

 

. Template by Ipietoon Cute Blog Design