FOLLOW ME

November 6, 2010

Soping AGAIN ?

Semalam ..
5 Nov 2010
Seharian berehat di rumah...
Memanjakan diri
Hari ini
06 Nov 2010
-
-
-
-
-
-
-
kami sekeluarga kuar dari uma ..
[ ayat cam kena halau jek ]
pagi² lagi kami da kuar uma..
ai keje kan?
masuk keje sepatutnya kol 9 .00 pagi..
tapi.. ai buat suka ati..
sebab ati tu tanak pi keje
badan tak sihat
plus sakit pinggang, sakit belakang, sakit perut..sakit sakit la..
[aish! x baek merungut kay! ]

Balik keje jam 3.00 petang,
ai ajak en.somi mensopingkan diri...
Ala....... bukan pegi mana pun..
pegi supermarket Bintang kat Bangi jek..
sementara nak tunggu my mom datang membolingkan diri..
ai ? mensopingkan diri lah.. :D
Bagi Negeri Selangor..
Hari Sabtu adalah 'No Plastik Bag'
So.. ai pun beli la beg ni... [ seperti gambo di atas ]
berharga RM1.89 sen. :D
Cunz gak beg dier...... murah jek pun..
Sokong la mana yang kita rasa perlu dan patut sokong yea..
Jangan sokong membuta tuli udah....
Ini 4 alam sekitar kita..
Tak kisahlah dari parti mana pun.........
Okey! ini adalah baby stuff yang ai soping last semenet tadi..
Saja jek tambah²... ('',)
Da ada pun sumenyer
Ala...... biasa² jek..
Tader la brand ke ape segala..
Asal boleh pakai, terjamin, dan yang paling penting
-
-
-
-
AI MAMPU beli dengan duit gaji ai.. BTOL?
Ada la sket tambahan pampers New Born + Shirt + Seluar +Barut + dan BIo-Oil for mama :D
Yang penting, set Breast - Feeding ...


Okey...Nak cerita sikit........
Preggy yang seken ni, ai mengalami alahan la..
gatal sekitar perut ni..
Tanya kawan² HB [Hospital Bersalin] that's normal..
Perut tu nak mengembang lagi..
Bakal muncullah streachmarkkk huuuuuuuu [ ramai wanita takotkan ini ]
Okey..
ai dapat suggestion from HB frenz to use Bio-Oil.. katanya TERBAEKS,
Dia ada dijual di farmasi.. terdapat dalam 2 bentuk..
1 kotak sederhana, 1 besar.
Yang sederhana harganya RM 32.90.
Yang besar harganya RM52.90
Ai try beli yang sederhana dululah..kalo ok.. i polowww yang besar :D
Agak mahal.. tapi kalo hasil berbaloi².. WHY NOT kan? :D

0 comments:

 

. Template by Ipietoon Cute Blog Design