FOLLOW ME

November 21, 2010

Family xtvt

Yaaa.. bila wiken tiba, inilah aktiviti kuarga ai. Men bowling!
Since ai berpantang ni, ai kena tinggal uma laaaaaa.
Alaaaaaaaaaaaaaaaaaa... jelezzz nyer ... nak itottttttt :D

Sume famili ai kecuali adik lelaki ai yang seken tidak minat atau lebih mudah diklasifikasikan sebagai tangan kayuuuuuuu ahakz...

Semua aktiviti ni bermula setelah ai kawen dengan encik somi.
Masa time kapel dulu, ai tado detim2 berdua ni, kami kuar reramai ngan genk opis atau genk lepaks, men boling sampai 3-4 pagi baru balik uma....... ahakz.. lepak minum bagai kan.. hehe
Maklumlaa.. dolu2 dok bujang, single mingle... so.. suke la nak balik kol bape, asal reti jaga diri.. Jangan malukan femili udah .. kan kan kan..............

Imbas kembali :-
Penah satu ketika my dad marah en.somi ai, sebab en.somi ai tak bagi pinjam bola boling dier..
Of kos la tak bagi, orang tu baru beli bola tu 3 hari meh...... RM 180 - plastik ball masa tu ekeke... bola pertama, mestila sayang kannnn ......................

Sejak itu, bermula la sesi berkampung femili ai kat Bangi Superbowl.. tempat ni orang2 Bangi kata port Otai.. ekekek.. memang yang datang main pun otai2 per.. pakcik2 jek, makcik2 jek.. kurengggggg nampak kelibat oreng2 mude.. ahaha.. tu dulu laaaaaaaaaaa 5-6 tahun duluuuuu..
Skang bole tahan la... Bangi Superbowl ni makin ramai pengunjung ' new commer'....

ai pun bakal laaa.........bakal jadi genk sana.. snang la kot.. setiap wiken ai masuktour kat situ.. senang...leh jumpa mak, ayah adik adik ai sekali.. hehehe.........

Oke.. ni la pemain-pemain boling terbilang femili ai..
ai yang start men dulu, ai yang paling ayams.. wakakak
yela......... derang leh dikatakan men boling setiap hari oke........... :D

En.Somi ai - men Hook., koleksi bola dia da ada 7. Berat 15lbs..
Ai - men spinner, koleksi bola ai ada 3 berat 11.8 lbs.
Ayah ai - men hook, koleksi bola dia 18 kot, ayah ai suke tuka2 bola, berat 13lbs
Mak ai - men strettttt, koleksi bola 4 , berat 10 dan 11 lbs
Adik ai no.3 (Sara) - men bekap hook, koleksi bola 2, berat bola 12 lbs
Adik ai no.4 (Nadia) - men bekap hook, koleksi bola 6 , berat bola 12 lbs
Adik bongsu ai (Syu) - men spinner cam ai, koleksi bola 4 , berat bola, 10 lbs.

oke.. dalam reramai ni, ai la paling ayams... haha.. mak ai banyak kali gak la champ kat Wata tu.. Adik ai yang no. 4 tu (Nadia) tiap kali masuk, klu tak champ, mesti ada jek placing dier.. no 2-3.. Adik ai yang bongsu tu lak, men sirkit skola dia.. hehe, pastu salu dipsonsor oleh Tokei boling soh masuk tournament dia.. klu adik ai menang, adik dapat $$ sket.. uncle dapat $$ banyak.. haha...

== Rindunya ai nak men boling....... bola da berabuk sakan da tu...... Now penyakit boling ni da datang pada anak ai yang sulung.. Apiz da ada set boling dah.. bola berat 7 lbs dan sepasang kasut.. hehe, lepas ni, femili ai pun leh wat gath kat tempat boling jek ... =

hehe................

P/s : Rindu nak menghayunnnnnnnnnnnnnnn

2 comments:

ayoy said...

nnt kita lawan yer.. tp sebab ai da pencen by that time.. i pakai house ball sudaaaa :D

♥ azura wif lurvee ♥♥ said...

haha.. ala uncle ayoy nih.... pencen takkan jual sume bola kowt :)

 

. Template by Ipietoon Cute Blog Design