NUFFNANG

FOLLOW ME

7 Hari sudaa ♥♫♫♀☺

Monday, November 22, 2010 6 Comments A+ a-



Taraaaaaaaaa.. My Sweetie Pie day -7
Perkembangan yang memberangsangkan.
Alhamdullillah.
Dia mula isap jari sendiri.. even dah BF 2 jam.
[ mak ai kate... kalo budak, i mean baby isap jeri sendiri maknanya dia budak baik, senyap ]
ai hope so... kita doa-doakanlah yer semoga Fariz jadi budak baik like abang dier...
Insya'Allah.
Fariz mula senyum bila kita geletek sekitar pp dier.. alahai tomeinyer ..:D


Fariz with nenek.. Nenek ingat awak gegel.. hehe.. coz nenek da ada 3 cucu boy sume.. ehehe
Takpelah nenek.. biarla sume boboy.. senang nak mintak tolong nanti kannnnnnn.... :)
Nenek syayunk fariz? Fariz pun saaaaaaaayang nenek.. :D cume FAriz tak leh cakap jek skang.. boleh ek ok ekkkk jew :D ahakz

Ekceli ari ni ai, Fariz, Apiz dan En.somi keluar ke Klinik Kesihatan Bangi. Hantar buku rekod kesihatan, dan check baby. Giler ramai orang kay. So..we ols decide pegi KK just antar buku kesihatan n check-up bulanan, lepas tu we ols pegi Klinik Panel Swasta cek ai dan baby.
Yeay!! Alhamdullillah, tekanan darah ai dah kembali normal.... yuhuuuuuuuuu, takyah makan ubat kuning tue... tak suke! ... ~ Tak penah² tekanan darah ai naek.. tetiba lak ritue leh oberdos naek mencanak².. alahai............

Baby Fariz pun doc cakap sihat. Berat da naek. coz dia terlalu kuat menyusu badan. Breast tak sempat bengkak, susu dah surut.. bagoslah.. mama tak sakit takyah menahan sakit breast bengkak.. cuma mama tak larat nak bf awak sampai 2 jam kena duduk tampung awak .. ngeeeee
Tapi takpe.. demi kamoooooooooo.... apa saje.. , sakit pinggang, TAMPAL KOYOK>.. ehehehe

Ai cek juga, tahap jaundice Fariz, doc cakap, Alhamdullillah tiada.. Ada yang bertanya, apa petua nak elak jaundice. Ai tader petua yer yunk sume.. Apa yang ai buat adolah, Breast Feed baby sekerap yang mungkin, susu yang paling awal adalah susu yang bewarna cairan kuning itu amat bagos tok antibodi baby. Susu itu hanya keluar dalam tempoh 2 hari sajo.. then amalan orang dulu², jemur baby di bawah sinaran matahari yang awal . Seawal jam 7 pagi. Jangan kauuuuu jemur matahari kol doblas, jangankan baby...... kauuuuuu pun tak sanggup nak hadappppppp wei... heheh

♪♫♀♀☻♫♪♥☻♪♫♀♀☻♫♪♥☻♪♫♀♀☻♫♪♥☻♪♫♀♀☻♫♪♥☻♪♫♀♀☻♫♪♥☻♪♫♀♀☻♫♪♥☻

6 comments

Write comments
IEKAH MOKRI
AUTHOR
November 22, 2010 at 4:21 PM delete

chomelnyer fariz....mcm nak kiss2 je pipi dia

Reply
avatar
November 22, 2010 at 4:32 PM delete This comment has been removed by the author.
avatar
November 22, 2010 at 5:26 PM delete

ayra, smpai skrg isap jari. dah jadi habit! wargh!!! :P

Reply
avatar
ManjaIxora
AUTHOR
November 23, 2010 at 11:05 AM delete

soo cutee.. rasa nak peluk2.. teringat my doter, oyin masa baby2 dulu.. rindunyer wei.. huhuhu

link saya no. 98 ek kat bwh sinun.. hohoho

Reply
avatar
November 23, 2010 at 1:06 PM delete

Sis Ann : ahaha, da jadi habit kan sis.. :)

Manjalxora : hehe.. thanks dear... will BW u back. Thanx.. do follow me kay..:)
Windu masa dia lam peyut ehhh ? :D

Reply
avatar