NUFFNANG

FOLLOW ME

Rakyat Malaysia is = PEMURAH

Tuesday, September 28, 2010 2 Comments A+ a-

Btol tak statement ni?
hurm.. Kalo dilihat dari mata kasar..
Memang iye ape... :)

Oke.. Terlalu ghamai eh peminta sedekah a.k.a sumbangan kat Mesia ne.
Siyes (^_^) ...

# Kat Bank Ado
# Kat Stesyen Minyak ado
# Kat Fast Food Ado
# Kat Farmasi Ado
# Kat Medan Selera lagilaaaaaaaaaa ado
# Kat pasar malam? lagiiii la ado... * dari mana mereka datang? dengan siapa mereka datang? i dunno.. macam ada ejen =p

Bukan kita tak mahu membantu.. exp budak² yang dok mintak derma IKHLAS kat depan bank sume tuh. siap jual minyak apo tah? Klu nak ikut jumlah mintak tu.. cukup patblas tahun aku ai takyah beli minyak Tiger Balm itew... huhuhu

Kes ke-satu ('',)

Herm.. sampei 1 part ai nak marah pun bolehhh oke.. sebab ape?.. Dia yang nak dwet kiter, tapi dia lak tarik muka ngan kita.. tarik muka patblas.. :D korang tau tak rupe orang tarik muka patblas? huhuh... takyah ai tepek sini. kang ader yang muntah hijo laks :P .. bila kita banyak tanya dari mana, minta sumbangan tok ape.. dia cakap ......
*takpelah bang, cik, puan... banyak tanya laks.. nak bagi, bagi la..

huk alooooh!! sungguh CISDEL dan CIKEDIS taks? ... salahkah kita as PENGGUNA a.k.a PENDERMA tanya?... what the......teeeeeet!!! ('',)

Pastu Kes Ke-2

Oke.. ini berlaku time ai wat makan² tok team boling ligabumi ai pada hari Sabtu.. masa tu kita penat kan? of coz la penat.. masak, kemas uma segala! ...hurm.. pastu baru nak rest, dalam jam 3.00 petang, ada suara..
lebey kurang cani la dialog hormat beliau :-

mangkok : Salam
ai : wslm
mangkok : Saya nak minta sumbangan tok Masjid WILAYAH KL
ai : erk? Masjid mana? Wilayah KL? asal sampai NILAI?
mangkok : laaa. suka la nak minta sumbangan kat mana. saya ada surat
ai : takpelah tuan, tader orang laki kat uma.. saya duit pun tak pegang.
mangkok : bagi derma masjid pun tader? 2 hengget pun tader?
ai : * da start hangen! .. suke akuuu laaa wei! (dalam ati jek)
hurm.. nak KENA bagi jugak ke DERMA ni? Ikhlas ke hape?
mangkok : kena bagi seploh hengget... nanti saya bagi kertas doa ni
ai : huh! kata derma ikhlas tadi.
mangkok : cik puan, saya tanak masuk uma cikpuan yang besar tu.
saya nak sumbangan sket jek
ai : aku da berangin².. nak kuhalau mamat ni tak faham bahase.
last² ai nek atas. amek 5 hengget . bagi kat apiz.. soh apiz bagi kat
dier.. klu ai yan hadap kang.. lagi memacam gado.

apiz : mama, apiz da kasi kat pakcik tu, tapi dia bagi ni je mama!! tunjuk
kertas kuning ada doa harian dan Al-Fatihah.
ai : dia cakap ape?
apiz : tader pape maa
ai : uiks? time kaseyyyyy pun tader?
apiz : tader maaaaaaa..

loh.. gila baban punya orang.. pasni, memang tado la.. ko nak tunggu depan umah ai sampei subuh esok pun ader ai kesahhhhhhh?...... Maybe sebab popuan.. DEMmmmmm........

Kita bukannya berkira sangat nak derma² ni.. Tapi.. mintak tu biarlah BERSOPAN. Daripada Ikhlas nak bagi tros jadi tak ikhlas Oke!...

2 comments

Write comments
♥ dak pink
AUTHOR
September 29, 2010 at 3:47 PM delete

kadang2 serba salah nak derma. especially kat bank islam tu. asek muka yg sama je.

kang tak derma, kate kedekot, tapi kalo dah ari2 asek muka yg sama, ape kes?

kalo budak2 tu boleh lagi la nak bg derma, tapi kalo yang dok tunggu tabung derma tu org laki, kuat lagi kederat nak cari keje, hati jadi rasa nyampah lak. *haishh, kan dah jadi jahat da

Reply
avatar
September 29, 2010 at 5:56 PM delete

taw takpe ain..
huhuh
daripada ikhlas nak bagi. tros jadi tak ikhlas kan? hurm
memacam..
Klu bebudak tu, leh lagi la nak pejam mate.. yelah. kita ni nak derma tu bukan la selalu.. tapi klu jumpa orang2 cani.. ati paneh lor

Reply
avatar